CCOO veu urgents la realització d’un pacte contra la segregació escolar i la retirada del decret de menjadors.


La lluita contra la segregació escolar i la retirada de decret que regula els menjadors escolars, són alguns dels aspectes que CCOO considera que s’han de resoldre aquest curs escolar 2017-18 de manera urgent i imprescindible.

El secretari de la Federació d’Educació de CCOO, Manel Pulido, va afirmar en roda de premsa d’inici de curs del passat dia 8 de setembre, que “és necessari impulsar mesures en el procés d’admissió de l’alumnat que limiten els marges per a escollir escola i poder desenvolupar condicions d’escolarització equitatives“, en referència al pacte contra la segregació escolar.



Un altre dels aspectes fonamentals en aquest curs per al Secretari General és la “paralització” del decret de menjadors escolars, que ha d’avançar cap a un model universal i gratuït, i ha de ser gestionat pel Consell Escolar en funció del Projecte Educatiu del Centre.
També marquen l’inici de curs, segons CCOO, el decret d’escola inclusiva i la temporalitat en la contractació de professional de la docència.
Sobre el decret d’escola inclusiva, ha afirmat que “s’està perdent una oportunitat per aconseguir una veritable escola inclusiva“.
El sindicat ha explicat que “no han estat tingudes en compte” les al·legacions que van presentar al decret, entre les quals s’inclouen abastar totes les etapes educatives, fer efectiva la participació de tota la comunitat educativa, i tenir en compte tots els professionals i serveis implicats.
Aquest curs, “malgrat l’important acord signat entre els sindicats i el Departament d’Ensenyament al febrer d’aquest any, la temporalitat i els contractes a temps parcial seguiran sent la tònica dominant“, ha assegurat Pulido.
Segons CCOO, aquest any deu ser el de la consolidació dels treballadors temporals de l’educació. Ha criticat que la temporalitat arribi al 34% en l’ensenyament públic no universitari i ha estimat en 24.000 les plaçes fixes de docents que haurien de crear-se en els propers 5 anys.  
Respecte a l’acord signat al febrer de 2017, CCOO ha denunciat que el Departament ha incomplert el compromís, segons el qual el dia 1 de setembre totes les plantilles dels centres públics estarien al centre.
Pulido ha criticat així mateix que s’iniciï el curs amb un pressupost zero per part de la Generalitat a les guarderies municipals, malgrat l’acord del 10 de novembre de 2016, en el qual el Parlament va instar al Govern català a invertir 1600 euros per alumne/a.
Sobre la Formació Professional, ha assenyalat que “s’ha de millorar el desplegament de la norma que la regula” i ha alertat sobre el fet que la meitat dels alumnes abandonin els seus estudis en el primer curs d’un grau mitjà.