Es recupera el diàleg a l’FP. Ara calen recursos.

Després de la denúncia de CCOO es reactiven les meses tècniques per a un Nou Acord d’FP que reverteixi les retallades i garanteixi unes condicions laborals a l’alçada dels reptes actuals.

El passat 10 de gener el Departament d’Ensenyament ens va emplaçar a continuar la negociació d’aspectes laborals dels docents de Formació Professional amb dos punts a l’ordre del dia: formació i borsa docent. Aquesta va ser la resposta després que CCOO entrés per registre una petició i enviés una nota de premsa per la reactivació de les meses tècniques que restaven aturades des del passat 10 de juny.

Es va abordar el punt de borsa docent amb els apartats:

  • Formació pedagògica i didàctica equivalent
  • Proves de capacitació
  • Habilitacions
  • Reconeixement de serveis prestats per docents que imparteixen PQPI-PFI
L’Administració va ser receptiva a treballar per tal d’incloure canvis en les darreres resolucions respecte als serveis prestats dels docents de PQPI-PFI, CAS, CAM, proves d’accés, professorat especialista i docents d’altres departaments de la Generalitat com així ha demanat sempre CCOO.
Respecte a les proves de capacitació els sindicats presents van estar d’acord en millorar la transparència i descarregar els centres efectuant convocatòries anuals mitjançant tribunals.
CCOO va defensar una formació pedagògica i didàctica pública que adapti l’oferta a la realitat de les treballadores i treballadors, recordant les propostes que van conduir a una prórroga de dos anys per a la formació equivalent que ha creat moltes dificultats i confusió en la seva aplicació. 
Les habilitacions van ser l’aspecte de debat més divers doncs CCOO considera que el primer que cal és ampliar una oferta d’FP que és deficitària i cobrir-la mitjançant la convocatòria d’oferta pública reduint així les alarmants taxes d’interinitat i substitucions. Va recordar a l’administració que en l’actual convocatòria d’oposicions hagués pogut obrir la possibilitat de canvis d’especialitat.
El proper 15 de febrer som emplaçats a seguir la negociació que condueixi a un Nou Acord d’FP com el de l’any 1999 que reverteixi les retallades i adapti les condicions laborals als reptes actuals.

A petició de CCOO i per tal d’efectuar propostes serioses, l’Administració s’ha compromès a enviar les dades que demanem les organitzacions sindicals abans de les properes meses tècniques, així com d’afegir, si es considera oportú, altres punts a tractar.
 

CCOO seguirà lluitant per tal que l’FP disposi dels recursos que es mereix i superi les mancances que va mostrar al darrer informe.