Valoració de CCOO de la reunió de la Mesa General de Negociació dels Empleats de la Generalitat

21/9/2017
Aquesta tarda s’ha reunit la Mesa de Negociació dels Empleats de la Generalitat. En aquesta reunió hem consensuat una declaració conjunta dels 3 sindicats (CCOO, UGT i IAC) i el Govern que us adjuntem.
Hem volgut posar de manifest que els conflictes polítics requereixen solucions polítiques. Entenem que ha de cessar la conculcació de drets civils i les mesures judicials i penals, així com les agressions a les institucions i a l’autogovern del poble de Catalunya.
Hem exigit la immediata posada en llibertat de les persones que resten detingudes així com la restitució de totes les competències del govern de Catalunya, i el respecte als drets democràtics.
A banda, hem exigit garantia del cobrament de les nòmines. La resposta ha estat que “el Govern garanteix el pagament de les nòmines” i de fet ja ho està fent i podem confirmar que  avui molts empleats públics ja tenen ingressada la nòmina.
Per últim, ens hem emplaçat per la primera setmana d’octubre per reprendre les negociacions per la recuperació de tot el que ens deuen, del poder adquisitiu i les pagues extres, dels drets laborals arrabassats i negociar l’increment salarial de l’any 2018.
Declaració conjunta dels sindicats de la Mesa:
(La podeu descarregar en aquest enllaç).

DECLARACIÓ  CONJUNTA  DE  LA  MESA  GENERAL  DE  NEGOCIACIÓ  DELS EMPLEATS PÚBLICS DE L’ADMINISTRACIÓ DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

La Mesa General de Negociació dels Empleats Públics de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, davant dels greus fets produïts ahir, 20 de setembre de  2017, a la Generalitat de Catalunya, les seves institucions i els seus empleats i empleades públiques, manifesta el següent:
1.- Cal emmarcar els fets d’ahir en el que és un conflicte polític obert fa temps. Els conflictes polítics requereixen solucions polítiques. La solució d’aquest conflicte passa per l’exercici del dret a decidir de la ciutadania de Catalunya.
2.- Ahir es va produir un atac a les institucions i als drets fonamentals de la ciutadania i dels empleats públics. Entenem que ha de cessar la conculcació de drets civils i les mesures d’àmbit judicial i penal, així com les agressions a les institucions i a l’autogovern del poble de Catalunya.
3.- Ahir hi va haver, també, la resposta unitària de la societat catalana, que és plural i diversa, en defensa dels drets fonamentals, de les institucions catalanes i de la nostra capacitat d’autogovern. En aquest sentit, fem una crida a mantenir la convivència democràtica i la cohesió de la societat catalana; som un sol poble.
4.- Denunciem les actuacions judicials dutes a terme per forces policials en el dia  d’ahir. Es tracta d’actuacions jurídiques i policials desproporcionades i injustificades.
Exigim el cessament immediat de les detencions i la immediata posada en llibertat de les persones que restin detingudes.
5.- Denunciem la situació a què es va sotmetre a treballadors i treballadores. És inadmissible que, pel fet d’anar a treballar i complir amb la seva feina, hagin hagut de viure la situació d’angoixa i tensió per la presència i actuació de forces policials armades.
6.- Exigim la restitució de totes les competències del Govern de Catalunya i el respecte als drets democràtics de la ciutadania de Catalunya.
7.- Ens manifestem de manera clara i rotunda contra totes les formes d’intolerància. Això va de democràcia.
Barcelona, 21 de setembre de 2017