Demanem la retirada d’uralita dels centres educatius del Vallès Oriental-Maresme-Osona

Presentada instància als Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament del Maresme-Vallès Oriental, davant del perill que suposa per al personal i l’alumnat

La Federació d’Educació de CCOO del Vallès Oriental – Maresme – Osona demana que es posi data a la retirada d’uralita dels centres educatius

Els delegats i les delegades de prevenció de salut laboral de CCOO del Vallès Oriental – Maresme – Osona, compromesos amb la vigilància de la salut, hem presentat una instància als Serveis Territorials (SSTT) del Departament d’Ensenyament del Maresme-Vallès Oriental demanant un calendari de retirada del fibrociment amb amiant dels centres escolars, prioritzant els centres que el tinguin trencat ja que suposa una exposició a un risc més alt.
La Federació d’Educació de CCOO del Vallès Oriental – Maresme – Osona aporta en la seva petició les fotografies que es van fer en les visites realitzades als centres.
Els SSTT del Maresme-Vallès Oriental ens han confirmat que tenim 15 centres avaluats per la secció de prevenció de riscos laborals on s’han trobat elements amb possible contingut d’amiant.
Des del 14 de desembre de 2002 se’n prohibeix la utilització, la producció i la comercialització a Espanya per l’Ordre Ministerial de 7 de desembre de 2001. Avui dia, més de 2 milions de tones d’amiant segueixen estant instal·lades, entre d’altres llocs, als centres educatius.
És obligació de les administracions i dels empresaris incloure, en l’avaluació de riscos, el mesurament de la concentració de fibres d’amiant en l’aire del lloc de treball i la seva comparació amb el valor límit establert al RD 396/2006, de manera que es determini la naturalesa i el grau d’exposició dels treballadors i treballadores.

Exigim un compromís ferm de l’Administració en la retirada d’aquest material.