El Govern condemna a la temporalitat al personal d’administració i serveis de la universitat

CCOO exigeix la seva incorporació a l’acord de millora de l’ocupació pública 
El Govern condemna a la temporalitat al personal d’administració i serveis de la universitat 
El PP ha assumit una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat que permetrà al Personal Docent i Investigador (PDI) beneficiar-se de l’acord de consolidació d’ocupació pública i reduir al 10% la seva temporalitat. No obstant això, deixa fora al Personal d’Administració i Serveis (PAS) de les universitats.
La Federació d’Ensenyament de CCOO (FECCOO) critica la falta de criteri del PP, que, en la tramitació parlamentària dels Pressupostos Generals de l’Estat, esmena solament en part l’articulat relatiu al personal de les universitats. D’una banda, elimina les limitacions de l’article 19.2 que agreujava la precarietat del personal interí en imposar la seva rotació, i inclou al professorat universitari entre els col·lectius que es beneficiaran de l’acord de consolidació d’ocupació aconseguida entre Govern i sindicats, tal com va exigir CCOO. Per un altre, oblida deliberadament al personal d’administració i serveis de les universitats públiques. 
El passat mes de març, Govern i sindicats van aconseguir un compromís d’Oferta d’Ocupació Pública extraordinària que en educació suposarà la convocatòria de més de 130.000 places fins a 2020 amb l’objectiu de disminuir el percentatge d’interinitat. El PAS quedarà fora d’aquest acord i seguirà subjecte a una taxa de reposició d’efectius que aprofundirà en la seva temporalitat i precarització. 
CCOO recorda que aquest col·lectiu, la funció del qual és clau per al correcte funcionament de la universitat, arrossega alts nivells de temporalitat derivats de la pèrdua d’ocupació produïda durant els últims anys i exigeix la seva inclusió en els processos de consolidació d’ocupació. La Federació d’Ensenyament de CCOO es dirigirà de nou als partits polítics perquè modifiquin el text abans de ser aprovat en el Senat. Així mateix, en la reunió que mantindrà els propers dies, exigirà al Ministeri d’Educació la seva rectificació. 
En el cas que aquestes demandes siguin desoïdes, CCOO anuncia mobilitzacions en defensa dels drets del Personal d’Administració i Serveis.