Resolució Consell de la Federació: comencem a recuperar drets

Després de consultar la nostra afiliació decidim signar la proposta negociada amb el Departament

El passat 17 de desembre de 2016, el Consell de la nostra Federació, màxim òrgan de direcció, va acordar la convocatòria d’una jornada de vaga el proper 9 de febrer, dins del procés de lluita per recuperar drets laborals i de millora de la qualitat educativa. En aquestes setmanes s’ha produït una intensa negociació amb el Departament d’Ensenyament que va culminar el passat dimecres 25 de gener de 2017, quan en Mesa Sectorial van presentar una proposta consistent en l’increment d’unes 5200 dotacions pel proper curs (una part de les quals per reduir una hora lectiva al conjunt del professorat), una oferta pública d’oposicions d’unes 2000 places, el cobrament del mes de juliol pel personal substitut amb més de 6 mesos de serveis prestats, i un increment de 3 milions d’euros per a formació permanent del professorat. Així mateix, es compromet a negociar durant l’elaboració dels pressupostos del 2018 i 2019 un increment de plantilla, en el qual considerarà la demanda sindical de la reducció de la segona hora lectiva.
CCOO considera que aquesta oferta és un pas endavant per recuperar els drets laborals aconseguits amb molts anys de mobilitzacions i negociacions. Malgrat que som lluny de recuperar els drets laborals de l’Acord del 2005, signat en solitari pel nostre sindicat, considerem que és un bon punt de partida per continuar lluitant, conjuntament amb el professorat, per recuperar la totalitat dels nostres drets. 
La Federació d’Educació de CCOO de Catalunya, fidel als nostres principis, hem consultat la nostra afiliació i la resta de docents, i de forma molt majoritària (86% de l’afiliació participant) han considerat positiva aquesta proposta.
CCOO no desconvocarà la vaga prevista pel 9 de febrer de 2017 fins que no es signi l’acord negociat pel Departament d’Ensenyament.
Tanmateix aquest acord, la nostra Federació continuarà lluitant amb la resta dels empleats i empleades públiques de la Generalitat, per tal de revertir el conjunt de retallades aplicades durant aquests anys.
Barcelona, 28 de gener de 2017


Podeu descarregar aquí el Comunicat (pdf)