Perquè ens sobren les raons: Vaga General a l’Ensenyament el 9M

Poques coses han canviat en Educació amb el nou Govern del PP. Malgrat el discurs triomfalista sobre la situació econòmica, no s’estan recuperant els drets perduts aquests últims anys. És més, amb les previsions de despesa educativa que l’Executiu ha enviat a Brussel·les, es consoliden les retallades, que el 2018 es concretaran en 10.000 milions d’euros per a educació. 

Les retallades s’estan orientant a la substitució del dret a l’educació per la privatització dels serveis públics. Tot i que alguns governs de comunitats autònomes estan fent esforços per minvar-los, aquests resulten infructuosos, encotillats per les limitacions del sostre de despesa. Per tal de garantir una recuperació eficaç, és necessari que les retallades que el PP va imposar amb caràcter bàsic siguin revertides a tot l’Estat.
El professorat és un element clau pel sistema educatiu. El Govern de l’Estat ha manifestat la seva intenció d’iniciar la negociació que la FECCOO ve exigint juntament amb la resta de sindicats. La veritat és que aquesta no acaba d’arribar i tampoc es duen a terme les millores que s’han promès.
Creiem que cal continuar apostant per un sistema educatiu millor i més democràtic, però les polítiques educatives del PP només pretenen satisfer un petit grup social. Per tot això, hem convocat, juntament amb altres organitzacions sindicals i el suport de tota la comunitat educativa, una  vaga general de l’Educació pel dia 9 de març.

Descarrega aquí el díptic amb tota la informació (pdf)