Oposicions docents: engeguem les màquines

Oposicions docents: Engeguem màquines

Resum de la Mesa Sectorial

A la Mesa Sectorial d’ahir dimecres 18 d’octubre, un cop acceptades i publicades les especialitats a convocar en la propera convocatòria d’oposicions, vam concretar les dates aproximades per la realització de les proves

Recordareu que a la darrera Mesa el Departament va al·legar problemes de gestió per garantir que els i les docents que aprovin en aquesta convocatòria (dues mil places que pengen de l’Acord de 31/01/17) poguessin ser nomenats/des funcionaris en pràctiques a 1 de setembre. A aquesta mesura CCOO i la resta de sindicats ens vam oposar frontalment i vam instar al Departament a reconsiderar-ho tot aportant propostes organitzatives. 

Avui ens congratulem que finalment el Departament s’hagi compromès a publicar la Resolució de convocatòria aviat i que proposi un calendari que suposi garantir el nomenament a 1 de setembre dels i les docents que aprovin en aquest procés selectiu. 

Això suposarà l’avançament de l’inici de les proves a l’abril. Per CCOO i la resta de sindicats la  proposta inicial era que es fessin les proves en el mes de juny donat que entenem que la complicació de gestió de les adjudicacions d’estiu és només responsabilitat del Departament i no de les treballadores i dels treballadors però  valorem que en tot cas s’hagin tingut en compte les diferents propostes que vam fer a la darrera Mesa i que avui hi hagi hagut consens entre Departament i tota la Part Sindical.

Us informem també que a més a més del procediment d’accés d”adquisició de noves especialitats , està previst convocar l’accés a un cos de grup superior( per a aspirants funcionaris de carrera d’un cos docent del grup A2) i accés a un cos del mateix grup i nivell de complement de destinació(per a aspirants funcionaris de carrera d’un cos docent del grup A1 que volen accedir al cos de professors d’escoles oficials d’idiomes)tal com havìem demanat CCOO.  No han acceptat incloure, però, l’accés a càtedra, fet que lamentem.  

Quant a les successives convocatòries que s’han de fer per complir els acords  de la Mesa  General de la Funció Pública per reduir  la taxa d’interinitat al 8% en els cinc anys vinents, us informem que el Departament ha mostrat predisposició per treballar conjuntament amb la part sindical en els criteris que han de garantir aquest procés d’estabilització i consolidació. Per això es crearà una Mesa tècnica amb els sindicats de la Mesa per poder treballar aspectes concrets de les properes convocatòries

Així mateix us hem d’informar que a finals d’octubre es publicarà també la resolució d’obertura extraordinària de la borsa. En aquest punt CCOO hem tornat a demanar que la borsa estigui sempre oberta i amb totes les especialitats per evitar els problemes de difícil cobertura que estem tenint.