Mataró, 19 de març: Diada Ensenyament Públic

Diumenge 19 de març, al matí, celebració de la Diada de l’Ensenyament Públic amb diversos actes al Nou Parc Central de Mataró

Un any més ens trobem en un moment molt important per a les famílies, sobretot per aquelles que tenen infants que s’han de matricular el P3 i 1r d’ESO de cara al curs vinent, és un moment complicat en que les famílies prenen una decisió que marcarà el futur proper dels seus fills i filles.


Aquest moment, ja de per si prou complicat al si de cada família, es fa més difícil per les decisions que es prenen des del departament en les polítiques de planificació i oferta escolar.

El proper curs ens trobem amb dos fets que condicionen aquesta planificació, per una banda la baixada de natalitat dels infants que s’han d’incorporar al curs de P3, en que hi ha menys demanda que oferta, i per altra banda l’alta demanda de places per a primer de secundària.

Aquest fets es poder viure com un problema o com una oportunitat, una oportunitat per a millorar la qualitat educativa, reduir la ràtio a P3 i poder donar una millor educació als nostre alumnes, i per altra banda donar resposta a la demanda de secundaria de manera que es resolgui la necessitat de places dels propers anys i planificar l’educació secundaria dels propers anys a la ciutat.

Volem reclamar a les administracions que no s’aprofiti aquesta situació per seguir perpetuant les retallades amb l’excusa de la davallada demogràfica, no es pot seguir posant traves a l’activitat educativa suprimint grups de P3 i massificant aules de 1r d’ESO.

Durant els últims mesos la comunitat educativa de la ciutat ha treballat per consensuar diferents propostes sobre la planificació educativa, però un cop més el departament no escolta la majoria d’aquestes reflexions, així els SSTT ha fet pública UNILATERALMENT l’oferta de línies escolars pels ensenyaments obligatoris a Mataró per a la preinscripció del curs 2017-2018.

Si que és cert que s’ha publicitat la creació d’un nou institut, fet que ja fa molts anys que tots reclamem, però segueix sense recollir el conjunt de les propostes fetes i es continua decidint les actuacions a fer sense consensuar-les amb els diferents agents del territori. Per tot això, el PEM- Plataforma per l’Educació a Mataró Denuncia a questa sordesa institucionalitzada i aquesta poca capacitat per a dialogar amb els ciutadans que són els actors i els usuaris de l’educació en cada territori.

Reclama a la direcció del SSTT que escolti, que iniciï una nova manera de gestionar en el nostre territori i que doni resposta a totes les reivindicacions.

Per què escollir Escola Pública? És el títol de la xerrada que Xavier Bonal, professor del Departament de sociologia de la UAB, donarà el dijous 16 de març a les 19 hores a Esmandies Casal de Barri

Actes de la diada de l’ensenyament:


Dia: diumenge 19 de març

Lloc: Nou Parc Central

10,30 – Plantada de Gegants davant l’Institut Damià Campeny
10,45 – Inici Cercavila
11,30 – Arribada dels Gegants al Nou Parc Central i Ballada de Gegants
12,00 – Lestura de Manifest
12,15 – Actuacions musicals a càrrec d’alumnes de primària i secundària de la ciutat.

Organitza: PEM