L’esmena presentada pel PP no soluciona el màxim de 3 anys pel professorat interí

L’actual article 19 del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat estableix que a les administracions públiques el personal temporal (tant laboral com interí o substitut) no podrà superar els tres anys de durada.

Des de CCOO, hem denunciat reiteradament que això imposarà una absurda rotació del professorat interí que aprofundirà en la seva precarització i tindrà una incidència directa en la qualitat del sistema educatiu. Per evitar-ho hem enviat a tots els grups parlamentaris una proposta d’esmena que, fins ara, només ha estat presentada al debat parlamentari pel Grup de “Unidos Podemos- En Marea- En Comú Podem”.

El Partit Popular ha manifestat la seva voluntat de rectificar el redactat de l’article 19 mitjançant la presentació d’una esmena. Un cop conegut el text d’aquesta (que podeu trobar a la pàgina 4115 d’aquest document), hem de manifestar la nostra absoluta insatisfacció. El text de l’esmena es limita a acotar el màxim de tres anys pel que fa al personal laboral als casos de contracte d’obra i servei, però manté sense cap modificació l’afectació per a tot el personal interí.

Des de CCOO insistim en la necessitat d’ excloure d’aquest límit a les persones interines i substitutes i continuarem treballant amb el conjunt dels grups parlamentaris per a fer-ho possible. Esperem que el PP entengui el missatge i sàpiga sortir de l’entrebanc on ell sol s’ha ficat. En cas contrari haurem de començar a preparar mobilitzacions de forma immediata.