Els sindicats d’educació exigim al ministeri negociar el model d’oposició docent

Els sindicats d’educació exigim al ministeri negociar el model d’oposició docent

S’està creant inseguretat i incertesa davant la falta de negociació.

Els sindicats d’educació exigim al MECD la convocatòria de la Mesa Sectorial d’Educació per abordar el model d’accés a la funció pública docent.
Els representants del professorat reclamem la convocatòria de la Mesa Sectorial d’Educació per tractar els aspectes de l’oferta d’ocupació pública docent dels propers anys.
19 setembre 2017
El 28 de juny de 2016 va tenir lloc l’única reunió amb el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport (MECD) per tractar l’oferta d’ocupació pública derivada de l’Acord per a la Millora de l’Ocupació en la Funció Pública que pretén reduir la taxa d’interins al 8%.
Les organitzacions CCOO, STES i, CSI-F, ANPE i UGT, representants entre altres del personal docent no universitari a la taula sectorial, vam manifestar la intenció de negociar tots els aspectes derivats de l’àmplia oferta d’ocupació pública que s’ha de convocar el més aviat possible, incloent el mes de juliol. La intenció de les organitzacions sindicals va ser que, en el menor temps possible, es negociessin i s’aclarissin tots els aspectes relatius a l’accés i no es generés inseguretat i nerviosisme a les persones aspirants.
El MECD va manifestar dificultats per concretar aspectes importants de l’oferta d’ocupació pública per als següents anys i va emplaçar les organitzacions sindicals a iniciar una negociació en la primera quinzena de setembre comprometent-se a establir un calendari de reunions.
CCOO, STES-i, CSI-F, ANPE i UGT manifestem el nostre malestar davant l’actitud del MECD per no complir amb l’acordat en la reunió del 28 de juny i li exigim la convocatòria urgent de la mesa sectorial d’educació. Per a les organitzacions sindicals és imprescindible que les persones aspirants a les futures ofertes d’ocupació pública en la funció docent tinguin la seguretat de com es desenvoluparan les proves, el temari, les places i cossos que es convocaran i altres aspectes.