Personal substitut: cobrament del mes de juliol

Hem estat informats recentment que el personal interí i substitut està rebent un correu electrònic amb una oferta de cursos per tal de tenir la formació que es requereix per poder cobrar el juliol.

Des de CCOO ens hem posat en contacte amb el Departament d’Ensenyament perquè hi apareix un enllaç directe a XTEC i pot semblar que el correu sigui del propi Departament.  
El Departament no ha enviat aquesta informació; s’ha enviat des de una plataforma privada i  sense el consentiment del Departament.
Des de CCOO us avisem per tal que sigueu curosos a l’hora d’apuntar-vos als cursos de formació, ja que se us demana informació personal, a més a més de les dades bancàries pel pagament del curs.
Pel que fa al cobrament del juliol per part del personal substituts que hi puguin optar, CCOO us informarem dels requisits necessaris en quant sigui oficial. De moment, el requisit genèric és haver treballat sis mesos durant el curs escolar i que almenys un dels dies sigui al tercer trimestre i que es faci la realització d’un curs durant el mes de juliol reconegut pel Departament. 
Com sempre a CCOO farem cursos de formació que  serviran pel cobrament del mes de juliol, pels estadis i les oposicions. 
A més a més, des de CCOO denunciem que la formació dels docents no recaigui, com havia estat sempre, en el propi Departament i també en els representants legals dels treballadors, els sindicats. Que això ara no sigui així, obre un ventall de possibilitats que pot ser aprofitat per empreses privades on la transparència no és sempre la màxima prioritat.