CCOO denuncia traves per concretar el nombre de places que sortiran a oposició

Per reduir la taxa de temporalitat del professorat públic

CCOO denuncia traves per concretar el nombre de places que sortiran a oposició

El sindicat exigeix al Ministeri d’Educació que es coordini amb les comunitats autònomes perquè convoquin places suficients per complir l’acord aconseguit entre els sindicats i l’Administració i rebaixar la taxa d’interinitat al 8 %, i li recorda les seves exigències sobre un model extraordinari d’accés docent.

La Federación de Enseñanza de CCOO ha recriminat al Ministeri de Educación que la reunió mantinguda la passada setmana amb els sindicats docents amb l’objectiu de concretar l’Acord per a la millora de l’ocupació pública arriba tard i incompleix els terminis amb els quals es va comprometre en la seva anterior trobada. L’actitud del Ministeri denota desistiment en les seves funcions i genera inseguretat en el professorat interí, convertint en un problema la urgent necessitat d’estabilitzar les plantilles públiques docents.

El sindicat considera insuficient el nombre de places que s’estan oferint en les diferents comunitats autònomes i exigeix a Educació que estableixi criteris clars que portin a la convocatòria d’un nombre suficient per reduir la temporalitat de l’actual 26 % al 8 %, tal com es recull en l’acord signat el passat mes de març.

CCOO ha proposat la creació de dos grups de treball que donin respostes a les demandes sindicals i determinin el nombre de places final que han d’oferir-se i estudiïn els detalls referents a l’engegada d’un model d’accés extraordinari.
Davant el perill d’incompliment de l’acord d’estabilització de l’ocupació pública aconseguint amb l’Administració, CCOO estudia la convocatòria de mobilitzacions unitàries.