CCOO Condemna les actuacions judicials a les institucions catalanes

CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya condemnen les actuacions judicials d’avui a les institucions catalanes

Des de CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya condemnem les actuacions judicials que s’han portat a terme per part de les forces policials al llarg d’aquest matí a les institucions de Catalunya.
La desproporcionalitat és un camí que ens porta a un enfrontament polític i social indesitjat i no a la solució política, que, com hem reafirmat sempre, passa pel dret a decidir de la ciutadania.
Ha de cessar la conculcació de drets civils i mesures d’àmbit penal que s’estan duent a terme a Catalunya i exigim que es deixin de violar drets com el de manifestació, reunió, el dret a la informació i al secret de les comunicacions.
Els sindicats exigim que es garanteixin els drets fonamentals arreu del món i també a casa nostra. Per aquest motiu continuem reclamant, amb més èmfasi que mai, el camí del diàleg i respecte democràtic a totes les persones i institucions, i exigim que cessin d’immediat les detencions i actuacions policials a les institucions catalanes. Els conflictes polítics requereixen solucions polítiques.
Fem una crida a la societat catalana a reaccionar de manera unitària, des d’una àmplia base com la que va sustentar el Pacte pel Referèndum.
La societat catalana, que afortunadament és plural i diversa, ha de mostrar els valors de la convivència democràtica, la capacitat de cohesió social i el seu rebuig a totes les formes d’intolerància i abús.
Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 20 de setembre de 2017