Acords a la Mesa General de la Funció Pública

REDUCCIÓ DE LA TEMPORALITAT I RECUPERACIÓ DE DRETS LABORALS

Acords a la Mesa General de la Funció Pública 
A la reunió del 16 de juny de 2017 de la Mesa General de la Funció Pública, CCOO i UGT hem acordat amb el Govern de la Generalitat:
• Donar estabilitat a les plantilles i reduir l’índex de temporalitat. 
• El retorn durant l’any vinent del 10% com a mínim de la paga del 2013 sostreta als treballadors públics.
Incorporar nous supòsits d’IT cobrant el 100%.

Acord per la reducció de la temporalitat 

Des de fa anys que CCOO ha demanat al Govern de la Generalitat un pla plurianual d’oferta d’ocupació pública per reduir la temporalitat i recuperar les plantilles perdudes des del 2011.
El Govern s’havia negat de forma sistemàtica adduint que no podia fer res que pogués ser impugnat pel Govern central. Després del nostre acord amb aquell Govern, el 29 de març, amb la signatura d’aquest acord el Govern de Catalunya es compromet a adoptar les mesures necessàries per reduir la temporalitat i avançar en l’estabilització de l’ocupació. Entre d’altres, l’acord estableix que la cobertura temporal en cada àmbit haurà de situar-se per sota del 8% en el termini de tres anys.
CCOO considera que només per reduir la temporalitat de l’actual 30% de la plantilla al 8%, serà necessari convocar a Catalunya unes 45.000 places d’oferta pública d’ocupació en els propers tres anys.
La concreció del nombre de places i especialitats per sectors i la calendarització de les diferents convocatòries, es negociarà als àmbits corresponents, que en el cas d’Ensenyament seran la Mesa Sectorial pel personal docent i el Comitè Intercentres pel personal laboral.

Reconeixement del deute amb els empleats públics i retorn de les pagues

L’acord inclou l’abonament durant el 2018 d’un mínim del 10% de la paga de 2013 que es va deixar de percebre durant aquell exercici, així com la incorporació de nous supòsits d’incapacitat temporal amb la percepció del 100% de les retribucions. Amb aquest acord es blinda la prescripció de la reclamació de la paga de juny 2013, que finalitzava a finals d’aquest mes de juny (als 4 anys).
L’acord també compromet a continuar, abans del proper 30 de setembre, les negociacions de la calendarització del retorn de l’import de les pagues de 2013 i 2014 així com de la resta de condicions laborals que formen part de la nostra plataforma reivindicativa.
Des de CCOO valorem positivament aquest acord, que arriba després de molts mesos amb la negociació encallada i que obre el camí per avançar en la recuperació de totes les retallades que han patit els treballadors de la Generalitat. 

Seguir pressionant i lluitant per nous Acords

Amb aquest Acord les nostres reivindicacions continuen vigents, així com l’exigència del compliment de les resolucions del Parlament. Ens ajuda i ens anima a seguir treballant i lluitant per recuperar el que és nostre.
CCOO seguirem exigint l’acord per recuperar les condicions de treball que ens han estat arrabassades, el retorn de les pagues de 2013 i 2014, l’increment salarial per no perdre poder adquisitiu, el 100% per Incapacitat Temporal, el Fons d’Acció Social, el complement de productivitat, etc., com a pas previ per començar a encarar les demandes de futur.
CCOO entenem que el Govern no pot defugir una altra vegada la seva responsabilitat amb les dones i els homes que dia a dia fan funcionar els serveis públics d’aquest país. Les treballadores i els treballadors complim cada dia. Ara cal que el Govern compleixi també.