La Generalitat es desentén de les escoles bressol

CCOO considera intolerable que la Generalitat deixés de finançar les escoles bressol per pagar les nòmines dels docents de la concertada, que ja havien d’estar pressupostades.


Aquests dies l’escola bressol està sent notícia als mitjans de comunicació per l’eliminació del pressupost del Departament d’Ensenyament per finançar-les al 2012 i 2014 i el desviament d’aquests diners per a altres despeses, com el pagament de la nòmina dels docents de l’escola concertada.

Per a CCOO és intolerable que la Generalitat de Catalunya deixés de finançar les escoles bressol, en contra dels criteris del Parlament de Catalunya i de la Unió Europea, que en una Directiva de l’any 2012 recomana als països membres la universalització de l’educació preescolar, per la seva utilitat per millorar els resultats educatius, prevenir el fracàs escolar i l’abandonament prematur del sistema educatiu, així com millorar la cohesió social.

Aquesta situació, CCOO la va denunciar públicament ja al 2012. Al 2013 ho va tornar a denunciar, així com els moviments de partides pressupostàries escapant del control democràtic del Parlament. I al 2014 va tornar a insistir.

Així mateix, el sindicat ha denunciat públicament l’obscurantisme en els concerts educatius, des de la defensa total del pagament dels sous dels companys i companyes que treballen a les escoles concertades. Així, durant la presència permanent a les portes del Departament durant el curs 2014-15, es van repartir fulls volants demanant transparència.

Ara és el moment perquè el Departament doni les explicacions públiques d’aquests fets. CCOO es pregunta com pot ser que dediqués una partida per pagar unes nòmines que ja estaven pressupostades i quin control parlamentari existeix sobre l’execució dels Pressupostos.

Federació d’Educació de CCOO 
Barcelona, 15 de març de 2017