Nacions Unides: a favor de les dones docents àrabs

Durant la 61ª Sessió de la Comissió de les Nacions Unides sobre la Condició de la Dona celebrada fa uns dies a New York, les dones dirigents sindicals de l’educació van reafirmar la seva solidaritat amb les seves germanes dels països àrabs, amb especial recalcament en Bahréin.

Els delegats de la 61a Sessió de la Comissió de les Nacions Unides sobre la Condició de la Dona (CSW61) van escoltar el fatal relat de les experiències d’una dirigent sindical amb les autoritats. Jalila al-Salman, Vicepresidenta de la Bahrain Teachers’ Association (BTA), va descriure les seves dificultats com a dona i dirigent sindical durant una sessió organitzada per la delegació de la Internacional de l’Educació (IE) el 12 de març a Nova York, EUA.

Al-Salman, delegada de la IE en la UNCSW61, va explicar com ella i molts dels dirigents sindicals van ser arrestats en 2011, inclosos tots els membres de la Comissió Executiva de BTA i el seu President, Mahdi Abu Dheeb. Els arrests van tenir lloc després que el sindicat organitzés una vaga i participés en protestes pacífiques. Sentenciats a una pena de presó pel tribunal militar, tant al-Salman com Abu Dheeb van patir tortures durant la seva reclusió, així com abusos verbals i psicològics.