L’educació no es toca: concentració davant de “Delegación del Gobierno”

Avui prop d’un centenar de delegats i
delegades de la Federació d’Educació de CCOO de Catalunya ens hem concentrat al
Davant de la “Delegación del Gobierno” per denunciar la campanya de
criminalització i difamació que continua havent-hi en contra de l’escola
catalana i el personal educatiu. 
Ens hem fet presents amb diferents cartells de
“JoAdoctrino” i hem llegit el comunicat que podeu trobar tot seguit.

Comunicat de la Federació d’Educació de les CCOO de Catalunya

Ja fa setmanes que el conjunt de treballadors i treballadores de l’educació estem patint una campanya de criminalització i acusacions d’adoctrinament per part de responsables polítics  i diverses associacions algunes de les quals han derivat amb denúncies penals a docents o direccions concretes que comporten la seva citació per declarar als jutjats. També s’hi ha afegit  la denúncia a dirigents sindicals o la campanya promovent la delació per part de Societat Civil Catalana. Aquestes denúncies estan creant malestar i angoixa a tota la comunitat educativa i volen posar en risc el nostre model  educatiu compromès amb els valors cívics i democràtics de convivència de la nostra societat.
El personal docent ha demostrat a bastament la seva preparació i dignitat professional per educar als infants i joves en el respecte als valors de pluralitat, diversitat i convivència com a vertebradors d’una societat oberta com la nostra. Els i les mestres amb el seu esforç i professionalitat han mantingut la funció de cohesió social i de convivència democràtica  als centres escolars. CCOO estem convençuts que aquestes denúncies no faran més que demostrar la innocència i la bona tasca de les treballadores de l’educació.
Amb aquesta encartellada  simbòlica, que avui escenifiquen amb la consigna #JoAdoctrino, CCOO exigim que s’acabi amb aquesta campanya difamatòria cap a l’escola catalana que posa en dubte la professionalitat i l’honorabilitat de les persones que treballem en l’educació a Catalunya. Fem des d’aquí una crida pública a tota la comunitat educativa i al conjunt de la societat a seguir  desenvolupant estratègies unitàries per fer front a aquests atacs i defensar una escola catalana, oberta i plural.