Executiva


Manel Pulido
Secretari General
Vaig néixer a Barcelona el 1973, de pares andalusos, i vaig viure a Santa Coloma de Gramenet fins als 26 anys, en què em vaig traslladar a Barberà del Vallès.
Vaig estudiar a centres públics fins a aconseguir la titulació d’Enginyer Tècnic d’Obres Públiques, mentre realitzava múltiples treballs precaris de baixa qualificació. En finalitzar la carrera vaig treballar com enginyer amb sou precari durant un parell d’anys, fins que a finals del 1997 vaig entrar com a professor substitut de Tecnologia a l’Institut de Cardedeu. Dos anys després vaig anar a treballar a l’Institut Les Termes, de Sabadell, i el 2002 vaig aconseguir la plaça a l’Institut Badia del Vallès, on he estat treballant fins setembre del 2009.
Amb inquietuds polítiques des de molt jovenet i militant durant uns anys al moviment comunista, em vaig afiliar a CCOO, no gaire convençut, al 2001, i al 2003, ja gairebé convençut del tot, vaig entrar a mitja jornada al sindicat durant dos cursos. Al setembre del 2009 vaig tornar al sindicat, ara a temps complet, realitzant acció sindical pels centres públics del Vallès Occidental, formant part de la Junta de Personal i del Comitè de Seguretat i Salut, fins que el setembre del 2011 vaig assumir la Secretaria d’Acció Sindical de la Federació d’Educació. Al juny del 2015, després de la dimissió de la nostra Secretària General, vaig ser nomenat pel Consell de la Federació, fins aquest congrés en què he estat escollit formalment.
Perfil a tw: @mpulidogu
Montse Margalef
Organització
Nascuda a Reus el 15 de novembre de 1964. Tinc una filla i dos fills.
Llicenciada en Dret per la UB, vaig treballar a Llatinoamèrica amb diverses ONGs i a Barcelona a un despatx laboralista.
Sóc professora de Formació i Orientació Laboral a l’Institut Comte de Rius de Tarragona.
Vaig ser responsable del sindicat d´Educació de CCOO a Tarragona des del 2008 al 2014.
Sonia Bárzano
Acció Sindical
Sóc Sonia Bárzano Martinez, vaig néixer el 1981, a Reus (Tarragona) i als 21 anys em vaig traslladar a Almacelles (Lleida) que és on actualment resideixo amb el meu fill Guillem de 6 anys.
He estudiat Auxiliar d’administratiu, auxiliar d’infermeria i actualment estic cursant el grau de dret.
He treballat d’auxiliar d’infermeria 4 anys en residències de la tercera edat, hospitals i centres penitenciaris, i els últims 14 anys en un centre d’atenció a persones amb discapacitat i salut mental.
El 2008 vaig ser escollida com a delegada a Sant Joan de Déu Terres de Lleida, i des del 2010 sóc delegada de prevenció i presidenta del comitè d’empresa.
Des del 2013 sóc responsable del sector de la discapacitat a la província de Lleida a jornada sencera.
Juanjo Bravo
Comunicació
Gallec, del 1968. Criat a Nou Barris i ara agafant solera a Sabadell. Fa trenta anys que treballo pels comuns, però no ho sabia fins al mes passat.
Multivinculat a la UAB (llicenciat en dret, treballador de consergeria, 12 anys a primera línia sindical, 18 al Claustre…). A CCOO des del 1989; m’hi trobo molt a gust perquè sóc més d’Espàrtac que de Prometeu.
Perfil a tw: @juanjosbd
Carles Abelló
Premsa i universitats privades
Vaig néixer el 1965 a Barcelona i des de llavors sóc veí del barri de Sant Andreu. Sóc llicenciat en Història (Història general i geografia, UB), en Ciències Polítiques (Anàlisi política, UAB) i posgraduat en Didàctica de la geografia urbana (ICE).
Des de 1988 treballo de professor d’història, història de l’art, geografia i economia i empresa a secundària, primer a Barcelona, després a Olesa de Montserrat i finalment a Terrassa, a l’escola Cingle on em vaig afiliar a la Federació d’Educació de CCOO. Sóc, per tant, afiliat del Vallès occidental.
Des del 2013 sóc actiu sindical a jornada sencera per la Federació d’Educació de CCOO. Entre setembre del 2015 i març del 2017 he estat responsable de Comunicació de la Federació.
A més a més de la meva tasca docent i sindical, he treballat en l’àmbit polític com a assessor tant en Grup parlamentari com en campanyes electorals municipals i europees.
Mireia Domínguez
Assessorament
Mireia Domínguez Gáñez, vaig néixer a Barcelona un 4 d’abril de 1977. Vaig cursar estudis d’Educació General Bàsica, Auxiliar de Clínica i de grau superior d’educadora.
El meu primer treball va ser en assistència domiciliària en persones de la tercera edat, i ho vaig deixar per anar a una Escola Bressol. Després d’un any treballant en una petita escola bressol amb diversos contractes temporals, el 1997 entro a formar part de la plantilla d’un Centre Ocupacional amb persones amb discapacitat psíquica com Educadora.
És en aquesta empresa on entro en contacte amb CCOO, afiliant-me al sindicat i on començo a formar-me com a sindicalista i sóc escollida com a delegada sindical. El 2007 a la Federació d’Educació de CCOO se m’encarrega la tasca de coordinar les escoles bressol de gestió privada.
Mireya Giménez
Escoles municipals
Nascuda al 26 de febrer del 1977 acabo els estudis de tècnica superior en educació infantil l’any 2000. He treballat en diverses Llars d’Infants privades i després com a educadora de suport de les EBM. Actualment treballo com a Educadora d’Escola Bressol de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona.
Entro a CCOO l’any 2009 com a presidenta del comitè d’empresa de Clece fins a l’any 2011. Durant aquest temps col•laboro amb el sector 0-3 privat de la federació d’educació. Al juliol del 2013 participo de la creació de la secció sindical IMEB-Consorci i al setembre del mateix any començo com a delegada de Bressol de l’IMEB. Al juny del 2016 passo a ser la nova secretària general de la secció sindical.
Marta Tejedor
Àrea Pública
Marta Tejedor Ruano vaig néixer a Mataró un 18 d’octubre de 1973. Filla de pares emigrants. Activista des de l’adolescència sent membre de diferents associacions veïnals i de les joventuts obreres cristianes(JOC-JOBAC). He col•laborat en diferents entitats socials i vaig participar en un camp de treball a Amèrica del Sud.
He treballat sempre en feines relacionades amb l’educació dels infants. Mestra d’educació infantil i primària des de 1994, també vaig realitzar un curs de postgrau en Pedagogia Intercultural a la UAB. Actualment cursant el Postgrau en idees i experiències polítiques innovadores de la mateixa universitat. Afiliada a CCOO des del 2006 i delegada des del 2011 a les comarques gironines, d’on sóc membre de la Junta de Personal Docent no Universitari. El curs 2015-2016 assumeixo la coordinació de l’ensenyament públic no universitari de la Federació d’Educació fins a l’actualitat.
Perfil a tw: @ruanomarta
Celeste Attias
Dona, igualtat i solidaritat
Nascuda a Barcelona l’any 1978, filla de pares argentins. Treballadora des dels 16 anys, passant per l’hosteleria, el comerç, la banca i l’atenció al client fins que fa 13 anys, vaig descobrir per casualitat la meva vocació per la docència impartint un curs de formació ocupacional sobre recerca de treball i emprenedoria. A partir d’aquí vaig passar per diversos contractes vinculats amb la formació fins que l’any 2007, vaig començar a treballar com a professora de Formació Professional.
Diplomada en Relacions Laborals i Llicenciada en Ciències del Treball. Candidata de les llistes de CCOO a la meva empresa, fa un any que pertanyo a la federació com a permanent sindical.
Perfil a tw: @CcooCeleste
Yolanda Pérez
Formació
Vaig néixer l’any 76, filla d’immigrants gallecs. Vaig viure la meva infància i joventut a L’Hospitalet de Llobregat on vaig cursar els estudis d’FP Jardí d’Infància.
Vaig iniciar la meva vida laboral molt jove en guarderies privades. L’any 98 quan ja cursava estudis de Magisteri vaig començar a treballar de forma parcial a les llars d’infants del departament fins que vaig finalitzar la carrera. L’any 2009 vaig aconseguir la plaça que ara ocupo a una Llar d’infants de Badalona.
Fidel defensora de l’Etapa 0-3 em vaig afiliar el 2006 tot i que sempre he estat en contacte amb el sindicat, ja que el meu pare era sindicalista de CCOO de la SEAT.
Vaig començar a ser delegada parcial del Personal Laboral el desembre passat.
Edu Núñez
Política universitària
Vaig néixer a Terrassa, a l’abril de 1975. Treballant com a cambrer, cuiner i repartidor de pizzes, vaig estudiar secundària i finalitzar la llicenciatura de matemàtiques a la UAB el 1999.
Des del 2001 treballo a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) com a Tècnic Informàtic. En 2003, sent temporal, vaig ser escollit delegat del comitè d’empresa del Personal d’Administració i Serveis Laboral (PASL). Des d’aleshores em formo sindicalment de la mà dels sindicalistes anònims que, dia rere dia, fan la història de les comissions obreres als centres de treball. Entre 2005 i 2011 estudio filosofia a la UB i el màster en Drets Humans i Ciutadania.
Amb la crisi, i les retallades iniciades el 2012, aprofundeixo el meu compromís sindical i, aquest mateix any, formo part de la negociació del 6è conveni del PASL de les universitats públiques catalanes. Actualment, sóc president del comitè d’empresa i responsable de la secció sindical a la UPC. També participo en el Secretariat Interuniversitari de Catalunya de CCOO.
Perfil a tw: @nunez_edu
Tere Esperabé
Política educativa
Nascuda a Badalona l’any 1968, de mare asturiana i pare català, delegat de CCOO a la Mercedes Benz.
Mestra d’escola pública, educadora social i veïna de Nou Barris a Barcelona.
Afiliada a CCOO des de 1992 i Delegada de la Federació d’Educació des del 2013. Actualment, sóc Presidenta de la Junta de Personal del Consorci i Coordinadora de Pública-Barcelonès.
Membre de l’Associació d’Agents Educatius de Zona Nord, 033educa des del 2006 i Vocal de l’AMPA de l’Institut Sant Andreu des de 2009.
Apassionada de la literatura, la cuina, la costura, el cinema, el mar i especialment per 9 barris i l’educació.
Perfil a tw: @tesperabe