Condicions de contractació dels menjadors escolars

foto extreta de https://escoles.fundesplai.org

Avui, a goo.gl/D1Z9qD  trobem que el departament està revisant el decret que regula els menjadors des de fa 20 anys, destacant (com portem demandant des de fa uns anys des de CCOO) la manca de ràtios per atendre els infants en condicions adequades.


Podem llegir a la noticia, que  ensenyament esta en debat amb les federacions de pares i mares i les empreses que gestionen els menjadors per modificar el decret actiu des del 1996. Com sempre les treballadores del sector no estem presents en cap d’aquestes taules de debat mitjançant els/les nostres representants legals.

Des de la secció sindical de CCOO a Fundació Catalana de l’Esplai, portem bastant anys, col·laborant amb el sector del Lleure de la Federació d’educació de CCOO, reclamant la regulació del sector, de tot el sector, del Lleure Educatiu i Sociocultural: reclamant ràtios, formació, adequació dels espais on desenvolupem les nostres activitats, tipologia de professionals, concursos/plecs de condicions…


Amb les declaracions fetes per Cristina Rodríguez, veiem que la part social i l¡’entitat (Fundació Catalana de l’Esplai) no estem tant allunyats en els objectius que totes desitgem pel sector.

Entenem que això pot ser l’inici d’un procés que, tant les empreses/entitats, com els representants legals de les treballadores/rs tenim per endavant per treballar en la regulació d’un sector que comença a ser tingut en compte com a educatiu per les administracions. 


Per tant demanem al departament obri la porta a la col·laboració de la part social per dur a terme aquestes mesures, ja que som els que millor coneixem la realitat de les empreses i del sector.

#SomMés #SomFortes #SomCCOO