CCOO urgeix al Govern de la Generalitat la negociació d’oferta pública d’ocupació: 45.000 places en tres anys

45.000 places en els propers tres anys

Accedeix al comunicat en pdf aquí 

Des de fa anys que CCOO ha demanat al Govern de la Generalitat un pla plurianual d’oferta d’ocupació pública per reduir la temporalitat i recuperar les plantilles perdudes des del 2011.
El Govern s’ha negat de forma sistemàtica adduint que no podia fer res que pogués ser impugnat pel Govern central i que per tant només convocaria unes 7.000 places corresponents a les taxes de reposició autoritzades.
Després de l’acord, signat ahir, a la Mesa General de la Funció Pública Estatal, el Govern de la Generalitat ja no té cap impediment per dur a terme la proposta de CCOO de fer aquest pla plurianual.
L’ocupació pública és un factor fonamental del sistema educatiu i una garantia per a la qualitat de l’educació. La temporalitat ha aconseguit xifres insuportables per al sistema educatiu. L’Administració ha abusat d’aquest tipus de contractacions, que haurien de ser una excepció, i ha precarizat fins i tot l’ocupació temporal utilitzant contractes a temps parcial de forma completament abusiva. La maximització d’aquestes polítiques ha donat com resultat la generació de borses de precarietat i el fet que persones perfectament preparades no hagin pogut accedir a la funció pública a causa de l’escassetat de places convocades, que no de places existents. Enfront d’aquesta situació, CCOO ha mantingut constants les reivindicacions perquè es revertissin les retallades.
Des de CCOO hem defensat els processos de consolidació d’ocupació a tot moment. En l’època recent, vam promoure a l’àmbit estatal l’acord amb el Ministeri d’Hisenda per reduir la temporalitat al 8% l’any 2009. En anys posteriors, els diferents governs, tant central com de la Generalitat, han limitat la taxa de reposició d’efectius, provocant més atur i precarietat en el sector públic en general i en l’educatiu en particular.

CCOO considera que només per reduir la temporalitat de l’actual 30% de la plantilla al 8%, serà necessari convocar a Catalunya unes 45.000 places d’oferta pública d’ocupació en els propers tres anys. CCOO tenim clar que el compromís signat ha de donar lloc a un sistema extraordinari d’ingrés en el qual, respectant el marc jurídic vigent, s’impulsi un procés selectiu que, entre altres qüestions, valori l’experiència fins als màxims reconeguts per les sentències judicials.
CCOO exigeix una reunió immediata de la Mesa General de la Funció Pública de Catalunya per negociar els continguts de l’oferta pública d’ocupació i del retorn dels drets perduts en els darrers anys, com ara les pagues dels anys 2013 i 2014, el 100% per incapacitat temporal (IT), el Fons d’Acció Social i d’altres. 

La negativa a resoldre de forma ràpida aquesta negociació significaria un nou menysteniment cap als empleats públics de la Generalitat per part del Govern de Catalunya.

CCOO manifesta un total desacord amb la proposta d’increment salarial de l’1% que proposen el Govern central i el de Catalunya, quan el cost de la vida està pujant a nivells molt superiors.