CCOO donem suport a les Humanitats i les Arts

Les Humanitats i les Arts cal protegir-les a l’Educació

CCOO Educació donem suport a les reivindicacions dels col·lectius de mestres i professors de literatura, filosofia, dels ensenyament artístics i de l’àmbit de les humanitats en general, que reclamen, des de fa anys, la recuperació dels continguts humanístics en els currículums de primària, secundària i batxillerat. 
Si com deia Kundera “la cultura és la memòria del poble, la consciència col·lectiva de la continuïtat històrica i, en definitiva, és la manera de viure i pensar”, ens cal re-omplir d’Humanitats els currículums dels nostres estudiants perquè aquest humanisme és el que despertarà el seu interès per conèixer-se, per conèixer les històries i teories (passades i actuals) que expliquen què és el món i tot el que hi ha dins i perquè les coses són com són i nosaltres som com som. L’humanisme és una porta oberta per al desenvolupament de l’actitud i el pensament crític, que són l’avantsala del despertar de la consciència personal, col·lectiva i social. Els que estem convençuts de que uns dels valors essencials de l’educació és contribuir a que els infants i joves es converteixin en dones i homes lliures i crítics, que puguin ser protagonistes actius per canviar el món que els tocarà viure, hem d’incloure els continguts humanístics perquè, com deien els clàssics, “Sapientia sola libertas est”.
És per tot això que resulta del tot necessari insistir en la necessitat de recuperar, amb les actualitzacions pedagògiques que calguin, els continguts humanístics dins el currículums dels nostres alumnes. 

A continuació l’enllaç del Col·lectiu Pere IV per si et vols adherir al seu manifest.


Manifest SOS Literatura a l’ensenyament promogut pel Col·lectiu Pere Quart (+)