Barcelona, concentració 18 abril, 19:30h: CCOO condemna i rebutja la creació d’un camp d’extermini de persones LGTBI a Txetxènia

Concentració dimarts, 18 d’abril, a les 19.30 hores, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona

Davant les informacions que circulen sobre el fet que Txetxènia pugui haver creat un camp d’extermini de persones del col•lectiu LGBTI, i fins i tot haver causat la mort d’algunes d’elles, CCOO ho considera un fet molt greu, que atempta contra els drets humans i davant del qual no ens podem quedar sense actuar com a societat.
CCOO de Catalunya condemnem aquesta forma d’actuar de les persones que lideren un país com Txetxènia, que vulnera les convencions internacionals i els drets humans.
Des de CCOO de Catalunya rebutgem i condemnem aquestes conductes que atempten els nostres principis i valors més bàsics, i que demanen una resposta contundent per part de la ciutadania i de la classe treballadora. La lluita contra el fonamentalisme, el fanatisme, la barbàrie i el terror és una lluita que només podem guanyar si entre totes i tots preservem el dret a la diversitat i a escollir com volem estimar o compartir la vida; en definitiva, a defensar la nostra llibertat.
CCOO exigim a les administracions, i en concret a la Unió Europea, que enviï el més aviat possible persones que actuïn com a observadores, i de confirmar-se aquestes informacions, s’actuï de forma imminent per resoldre aquesta situació, establint mecanismes de pressió i sancions diplomàtiques a la República de Txetxènia per aquestes conductes que vulneren els drets i convencions internacionals dels drets humans.
Demanem, com també han fet d’altres entitats LGTBI, que la Generalitat de Catalunya doni acolliment a persones provinents de Txetxènia com a persones refugiades.
Al mateix temps, demanem, als afiliats i afiliades i als delegats i delegades de CCOO de Catalunya i a la ciutadania en general, que assisteixin aquest dimarts dia 18 d’abril, a les 19.30 hores, a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, a l’acte ATUREM L’EXTERMINI LGTBI A TXETXÈNIA, convocat per la Plataforma LGTBIcat, a la qual ens hem adherit, per mostrar la nostra protesta pacífica, i el contundent rebuig davant l’homofòbia i aquests fets antidemocràtics.