Reunió amb el Comissionat d’Educació

Informació sobre la reunió mantinguda amb en Miquel Àngel Essomba el 15/5/2017

El passat dilluns, 15 de maig CCOO ens hem reunit a l’IMEB amb el Comissionat d’Educació. Primerament ens informa dels temes que té interés a tractar:


1. Bressol
:

Pel proper curs a l’EBM  Els Tres Tombs s’obren dos grups nous i un espai familiar. Això permet fer un primer pas per abaixar les ràtios a les Escoles Bressol. Pel curs vinent està previst que algunes escoles tinguin algun infant menys, en total són 32 infants del total de ràtio de totes les escoles. Li demanem quins són els criteris que s’han tingut en compte per fer aquesta reducció, ho consultarà i ens donarà resposta. Li tornem a recordar que un dels criteris hauria de ser reduir la ràtio en aquells grups amb infants amb NEE. Al igual que a l’anterior reunió, considera que és una bona proposta però que significaria reduir les places en uns 600 infants i que estudiaran com fer-ho.

Sobre la tarifació social ens fa saber que excepte alguna escola o família no hi ha hagut gaires queixes. De fet la matrícula de continuïtat continua sent la mateixa que altres cursos.

Al respecte de les jornades sobre petita infància i educació caldrà canalitzar bé el debat per tal que tothom pugui expressar-se.


2. Consorci:

Ens torna a informar que la integració dels docents de les escoles municipals al Departament d’Educació de la Generalitat no és produirà durant aquesta legislatura del govern de Barcelona.

També ens informa que el Consorci té un problema greu, no es treballa fent planificació estratègica sinó que es treballa de forma reactiva i a curt termini. Per tal de canviar aquesta dinàmica es crearan sis grups de treball: governança, planificació, equipaments, equips educatius i serveis educatius, educació i comunitat, educació al llarg de la vida. Cap al setembre-novembre hi haurà un procés participatiu d’aquests grups.

3. Mesures de govern:


L’Ajuntament està preparant tres mesures de govern sobre:

– Innovació educativa. 

– Educació inclusiva.

– Segregació.

Li preguntem sobre el nou model del conservatori. Ens fa saber que el funcionament i l’organització estaven fora de normativa i el que volen fer és aplicar la normativa. 

Tornem a demanar que l’Ajuntament convoqui oposicions al sector d’educació al 2018.