Resum de la Mesa Sectorial 23 novembre 2016

El Departament es nega a negociar la recuperació dels drets arrabassats

Avui els representants de CCOO hem assistit a la mesa sectorial d’ensenyament públic no universitari amb el següent ordre del dia:

Accedeix al document en pdf

• CONDICIONS LABORALS (pressupost 2017) A PETICIÓ DE LES ORGANITZACIONS SINDICALS.

El Departament informa de l’avantprojecte del pressupost del 2017. Anuncia que preveu un increment de la plantilla de 1.214 docents que responen a aquests quatre indicadors:
 Atendre la nova escolarització.
 Recuperació de les hores de coordinació als instituts.
 Increment de plantilla per l’escola inclusiva tant a centres com a serveis educatius.
 Millorar la plantilla per atendre la diversitat de l’alumnat en alguns centres.

També preveu:
₋ Cobrir les substitucions des del primer dia a llicències superiors a 7 dies. 
₋ Incorporar els substituts des de l’1 de setembre.
₋ Cobrament del juliol pels substituts que tinguin treballats més de sis mesos (acord del 2005 signat en solitari per CCOO).
₋ Hi haurà una partida, també, destinada a la formació permanent del professorat.
₋ Recuperació de les hores de coordinació de secundària (acord del 2005 signat en solitari per CCOO).

Gràcies a la pressió sindical hem aconseguit el retorn d’aquests drets, però tot i així seguirem lluitant per recuperar la totalitat dels drets arrabassats. 

La part social, unitàriament, hem demanat que paral•lelament a aquestes mesures el Departament es comprometés a concretar un calendari de retorn de la totalitat dels drets perduts sense excloure el retorn de l’horari lectiu de 18 i 23 hores. 

Igualment, hem assenyalat que estem disposats a negociar el calendari d’aquest retorn, dret recollit igualment a l’acord del 2005 signat per CCOO en solitari. 
L’administració ens ha insistit en la limitació pressupostària i ha comunicat, després d’un recés, que no podia donar resposta a aquesta demanda, ja que no es poden comprometre a concretar un calendari donada la situació política en què ens trobem. La part social, no podent acceptar l’argumentació donada i constatant la manca de voluntat negociadora del Departament, ens hem aixecat de la Mesa i hem emplaçat l’administració a la convocatòria d’una mesa el dilluns 28 de nou, ja que no acceptem donar per acabada la negociació. 

• CONSTITUCIÓ D’UNA MESA TÈCNICA DEL PERSONAL ADSCRIT A CENTRES I AULES DE FORMACIÓ D’ADULTS DEPENENTS DEL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT.

El Departament ens ha informat de la creació d’aquesta mesa tècnica i dels membres de l’administració que en formaran part. La intenció és treballar i avançar en la línia de les propostes que vam expressar en l’última mesa, revisar i actualitzar l’acord del 2006. 

CCOO hem recordat al Departament, el compromís que va fer públic en l’última Mesa de dotar els centres d’un reforç administratiu per poder donar resposta a la càrrega burocràtica que suposava el nou sistema de control derivat del Fons Social Europeu. També hem posat sobre la taula la problemàtica concreta de diferents centres, com el centre d’adults de Girona, AFA Ciutat Meridiana o Bon Pastor, on hi ha una manca de personal administratiu i en el cas de Girona de consergeria, per poder atendre a les necessitats de cada centre. El Departament respon que ja estan fent aquest càlcul per tal que es puguin dotar els centres de l’ajuda a la qual es van comprometre, i que estudiaran els diferents casos presentats.

• BORSA DE TREBALL PER PRESTAR SERVEIS AMB CARÀCTER TEMPORAL COM A PERSONAL INTERÍ DOCENT EN CENTRES PÚBLICS NO UNIVERSITARIS DEPENENTS DEL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT

El Departament ens lliura un document de la nova resolució de les convocatòries que regulen el concurs públic per formar part de la borsa. La resolució és la mateixa que ja hi havia pel que fa a la forma, però amb la correcta actualització de la normativa. CCOO estudiarà el document i farà les aportacions oportunes si s’escau.

CCOO hem aprofitat el punt de la borsa per denunciar la manca de personal en algunes especialitats a la borsa del personal docent. Aquest fet ha causat que es contractin nous docents sense que aquests estiguin apuntats a la borsa. Per aquest motiu, des de CCOO hem demanat al Departament que es faci una obertura de borsa permanent per evitar la irregularitat i manca de transparència que s’estan produint en algunes contractacions. 

També hem demanat al Departament que ubiqui dins el seu web un espai en cada Servei Territorial per posar la informació de les persones convocades (números) de cada especialitat de tots els dies que es fan els nomenaments. D’aquesta manera el personal substitut podrà veure quines especialitats han estat convocades sempre i quina és la mobilitat de les mateixes.