Oferta pública ja! Recuperem el pacte d’estabilitat del personal interí!

Oferta pública ja!

Recentment, els Tribunals de Justícia de la Unió Europea (TJUE) han emès vàries sentències  que reconeixen la utilització abusiva de la contractació temporal a l’Estat espanyol i obren la possibilitat d’augmentar els drets econòmics i la protecció dels treballadors i treballadores temporals per a què rebin un tracte més igualitari respecte dels treballadors  i treballadores  fixos. 
Milers d’empleades i empleats públics, interins i substituts de l’ensenyament públic d’arreu de l’Estat, ja estan reclamant els seus drets gràcies a la campanya #ReclamacióTemporals que CCOO ha posat al seu servei: (posaria l’enllaç al web que té el formulari) 
Aquestes sentències són fruit del treball i la pressió sindical que CCOO ha fet a nivell internacional perquè han estat possibles gràcies a la incorporació, a la normativa comunitària, dels acords promoguts i signats pel nostre sindicat. Ens donen la raó i empoderen els treballadors i treballadores més precaris de l’educació per tal d’exigir davant els poders públics la reducció dràstica de la temporalitat en l’administració i àmplies ofertes d’ocupació pública.
Davant l’escandalosa  taxa d’interinat actual, al voltant del 24 %, des de la Federació d’Educació de CCOO entenem que arriba el moment que el  Govern de la Generalitat  ofereixi una oferta pública àmplia, sostinguda en el temps i viable per reduir la taxa d’interinitat entre el 5% i  8%. 
A més a més aquesta convocatòria ha d’anar acompanyada d’un pacte d’estabilitat pel  personal interí actualitzant  el signat a l’acord del 2005, signat en solitari per CCOO.
Des de CCOO Educació hem presentat per registre una sol·licitud d’activació de la comissió de seguiment de l’acord del 2005 per recuperar el pacte d’estabilitat pel personal interí que ja va estar operatiu entre els anys 2005 i 2011 i la negociació real d’una oferta publica d’ocupació.