CCOO reivindica els drets laborals dels docents dels Centres de Formació d’Adults

CCOO: Campanya de recollida de signatures dels docents d’Escoles d’Adults 
La Federació d’Educació de CCOO hem fet una campanya de recollida de signatures dels claustres de les CFA’s per exigir al Departament d’Ensenyament que no menystingui aquest col.lectiu
Ara per ara els i les docents de CFA’S continuen sense cobrar el complement de tutoria de Secundària, tot i que fan una feina ingent d’acompanyament de l’alumnat. Quan es milloren els supòsits de substitucions des del 1r dia, no es té en compte que ells preparen Proves d’accés i que el seu alumnat resulta agreujat respecte, per exemple, a l’alumnat de 2n de batxillerat.
Amb tot, el greuge més significatiu que ha patit aquest col.lectiu aquest curs ha estat la desigual cobertura de les hores de reducció lectiva per a majors de 55 anys. Hi ha hagut territoris on s’han cobert i d’altres que no. S’ha pretés, a més a més, que aquestes hores anessin a càrrec de la borsa d’hores per coordinacions de la que disposen les escoles, amb lo qual es minva encara més la qualitat educativa per obligar a reduir atencions personalitzades i altres activitats de reforç o, simplement, conculcar de fet el dret que els i les docents majors de 55 anys tenen en no demanar la reducció per no perjudicar la seva escola. S’ha de recordar que aquest dret (gaudit aquest curs a Primària i Secundària) és fruit de l’Acord de 2005 que CCOO va signar en solitari amb el Departament i que l’única condició per gaudir-ne era ser docent amb més de 15 anys de servei en actiu.
La Federació d’Educació de CCOO , en data d’avui hem entrat per registre aquestes signatures i traslladarem a la Mesa Sectorial les reivindicacions d’aquest col.lectiu.