CCOO Educació dóna suport a les mobilitzacions estudiantils

La Federació d’Educació de CCOO dóna suport a les principals reivindicacions que mobilitzaran els estudiants aquesta setmana. 




La Federació d’Educació de CCOO lluita i ha lluitat activament en contra de la LOMCE i del seu desplegament a Catalunya perquè suposa la imposició d’un model educatiu basat en una concepció desigual de la societat que restringeix greument el dret universal a l’educació i perverteix els principis d’equitat i qualitat educativa en totes les seves etapes.
Des de la publicació del document de bases d’aquesta llei, CCOO no ha deixat de promoure iniciatives polítiques, jurídiques i socials, tant a nivell intern com europeu i internacional, amb l’objectiu final que sigui derogada i que no sigui implantada a Catalunya. (Darrerament: La paralització de la LOMCE és un pas necessari, però insuficient).

Igualment sempre ens hem oposat a una contrareforma universitària que pugui suposar l’expulsió i/o discriminació dels i les estudiants de l’educació superior per motius de renda, tal i com està passant amb l’increment desorbitat de les taxes universitàries. En aquest sentit estem en contra de qualsevol ordenació dels estudis que es tradueixi en un encariment i, en conseqüència, en una limitació de l’accés als mateixos. La nostra reivindicació fonamental segueix sent un finançament públic adequat i suficient per a la Universitat.