El passat 1 de novembre va entrar en vigor el decret 267/2016 on es regulen les activitats d’educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys

Decret que substitueix al 137/2003, vigent fins el dia 1 de novembre.

Algunes de les novetats:

– La obligatorietat de notificar les activitats d’una durada igual o superior a 2 nits consecutives, per a un millor seguiment davant possibles situacions d’emergencia. 




– La regulació de les activitats a partir de grups de més de 4 participants menors de 18 anys.

– La opció de presentar la notificació telemàticament fins a 7 dies abans de l’inici de l’activitat. Presencialment segueix sent necessari fer-ho amb 20 dies d’antel.lació.

– A més a més de les activitats de lleure, es regulen activitats esportives, com ara casals esportius, estades o campus i rutes esportives, que hauran de complir els mateixos requisits que les activitats d’educació en el lleure, excepte pel que fa referència a les titulacions necessàries, que seran les pròpies de l’àmbit esportiu i seguiran tenint el mateix interlocutor.

– S’incrementa la ràtio de monitors en les sortides i casals en els grups on participen menors de 3 anys a un dirigent titulat per cada vuit participants per tal d’adequar-se a les necessitats específiques d’aquests infants i, també es garanteix un mínim de dues persones dirigents en tots els grups si els participants són menors de 16 anys. En canvi, l’increment d’una persona dirigent més per cada desena de participants es flexibilitza de manera que, en els grups de 25 o més participants, passa a ser obligatori a partir de fraccions de quatre. Aquesta flexibilització es compensa amb l’increment del percentatge de dirigents que han d’estar titulats, amb la finalitat de reforçar el nombre de dirigents que tenen formació especialitzada.

La Secció Sindical de CCOO de Asistentes Escolares trobem les següents mancances:

– Les activitats dutes a terme per centres educatius dintre del període escolar, no s’haurien de regular?
– Les ràtios en els menjadors no s’haurien de regular?
– Les activitats d’una nit no s’haurien de notificar i per tant, estar regulades dins del decret?
– Les activitats de les ludoteques, no s’haurien de regular?

Aquestes només són alguns del dubtes que ens sorgeixen en una primera lectura, de ben segur que amb lectures més acurades i amb el temps trobarem altres macances.

 #VolemRegulació                                         #LluitaAmbCCOO