UVIC. 5 de maig. Xerrada “Cap a un nou model de fiscalitat justa: L’alternativa a les retallades de l’estat del Benestar i als papers de Panamá”

Exposició DESIGUALTAT – FISCALITAT fins al 5 de maig a la UVIC i Xerrada “CAP A NOU MODEL DE FISCALITAT JUSTA: L’alternativa a les retallades de l’estat del Benestar i als papers de Panamá”

“Els impostos que una minoria privilegiada no paga es tradueixen en menys recursos per a serveis públics vitals com la sanitat, l’educació i la protecció social” OXFAM Intermón
La secció sindical de Comissions Obreres (CCOO) de la UVic-UCC,  OXFAM Intermón i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya organitzen fins aquest dijous 5 de maig, una exposició que denuncia la connexió entre la creixent desigualtat social i unes polítiques fiscals poc equitatives. La mostra porta per títol “Una fiscalitat injusta genera desigualtat extrema”.
L’exposició es pot visitar a l’Espai Josep Vernis del Campus Miramarges. La mostra denuncia la creixent desigualtat al planeta, un fenomen que torpedina la lluita contra la pobresa.  En cinc plafons, l’exposició radiografia la desigualtat al món, situa al mapa els paradisos fiscals, presenta les xifres clau del frau fiscal i proposa algunes solucions per perseguir els evasors.
L’acte de cloenda és aquest dijous 5 de maig a les 5 de la tarda a la Sala d’Actes Mercè Torrents amb una xerrada que porta per títol  “CAP A NOU MODEL DE FISCALITAT JUSTA: L’alternativa a les retallades de l’estat del Benestar i als papers de Panamá” a càrrec de Xavier Casanovas, coordinador de la Plataforma per una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària.