CCOO convoca una protesta en l’acte d’inauguració del curs dels sistema universitari català

Demà dimecres, 7 de setembre,  CCOO convoca una mobilització dels delegats i les delegades de les universitats públiques catalanes amb motiu de l’acte d’inauguració de curs del Sistema Universitari Català, que es realitzarà a l’Edifici Històric (Gran Via) de la Universitat de Barcelona. L’acte estarà presidit pel president del Govern de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. 

CCOO convoca aquesta mobilització per denunciar, precisament, que les polítiques del Govern de la Generalitat estan ofegant les universitats públiques i posant en greu perill el servei públic d’educació superior i recerca ja que han reduït el finançament de les universitats en més d’un 20%, han augmentat les taxes en un 66%, han violentat l’autonomia universitària, han arrabassat per decret els drets laborals dels treballadors i han estroncat la carrera acadèmica.
Catalunya lidera el rànquing de les retallades a les universitats públiques, i està denegada l’aplicació de les taxes de reposició d’efectius que la legislació actual permet (l’Estat permet fins el 100% aquest 2016, però la Generalitat la manté en el 0% en el cas del personal d’administració i serveis, PAS).
Per tot això, és necessari fer veure que s’equivoquen molt els que pensen que els treballadors i les treballadores es quedaran quiets i callats: es mobilitzaran una vegada més per fer evident la seva indignació i perquè  quedi clar que seguiran defensant el treball digne en una universitat pública i de qualitat per a tothom.

DEFENSEM EL QUÈ ÉS TEU!