El Tribunal Suprem reconeix el dret a rebre els diners per jubilació que recull el VIè conveni del PAS laboral

Companyes i companys,
El Tribunal Suprem ha reconegut en una sentència ferma el dret de tot el PAS laboral a rebre les quantitats que, amb motiu de la jubilació, estableixen els articles 53.2 i 53.5 del vigent conveni col·lectiu.
La sentència –responent a una demanda plantejada pels companys de la UGT- reconeix, l’argument que des de CCOO sempre hem mantingut respecte a la inaplicació en aquest cas de la llei 5/2012 que prohibia “els premis per antiguitat”. El TS estableix, sense cap ambigüitat possible, que no es tracta d’un premi per antiguitat, sinó d’una millora voluntària de la jubilació, on l’antiguitat només és un element per a determinar la quantia.
Aquesta sentència és d’aplicació directa a tot el PAS-L gràcies al fet que el VI conveni col·lectiu, a proposta de CCOO, recull a la seva disposició transitòria setena que” L’eventual afectació dels articles 53.2 i 53.5 per la disposició addicional sisena de la Llei 5/2012 de 20 de març de mesures fiscals i financeres queda pendent de la resolució dels processos judicials relatius als reconeixements de drets individuals sobre aquestes qüestions”. 
Fa uns dies us vam informar que el mateix Tribunal Suprem va reconèixer la plena vigència del VIè Conveni, malgrat que la Generalitat l’havia impugnat justament perquè no li agradaven  les clàusules que salvaguarden els nostres drets i que evitaven assumir les retallades imposades.
Aquesta sentència és un nou pas en la recuperació judicial dels nostres drets, com les que van afectar la paga extraordinària del 2012 o les presentades per CCOO en relació a les pagues extres dels anys 2013 i 2014. Només combinant les mobilitzacions, les accions judicials i els acords creatius – com el que vam utilitzar per salvaguardar el nostre conveni– avançarem en la recuperació dels nostres drets.
Salut i lluita.
CCOO Universitats