El Tribunal Suprem desestima el recurs interposat per la Generalitat i ratifica, definitivament, la legalitat del VI Conveni del PAS-L de les universitats públiques catalanes

Benvolgudes companyes i companys.
El Tribunal Suprem (TS) ha desestimat (amb la sentència 899/2016, de 26 d’octubre) el recurs que havia interposat la Generalitat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que donava la raó als representants dels treballadors i ratificava la legalitat del VI Conveni Col·lectiu del PAS-L. 
Aquesta sentència, d’una banda, deixa clar, de manera inapel·lable i definitiva, que el nostre Conveni és legal i, de l’altra, posa en evidència que la voluntat de la Generalitat ha estat, des del primer dia, fer un escarment amb el Conveni del PAS de les universitats perquè servís d’“aviso para navegantes” per a la resta de negociacions en l’àmbit públic al nostre país. Cal recordar que la impugnació del Conveni Col·lectiu va ser un fet sense cap precedent i resultava un atemptat directe contra l’autonomia universitària i contra el dret a la negociació dels empleats públics.
És per tot això que CCOO pensem que aquesta sentència és una victòria important perquè dóna seguretat a les treballadores i els treballadors de les universitats públiques i, alhora, perquè reafirma el dret a la negociació col·lectiva per sobre de les ingerències i arbitrarietats del governs que intenten bloquejar l’acció sindical per situar als treballadors en una situació d’indefensió. 
Aquesta victòria ens anima a seguir treballant, en tots els fronts, i des de CCOO seguirem lluitant per a la recuperació dels nostres drets. Estem segurs que, amb la força i el suport de tots els treballadors i treballadores de les universitats públiques ho farem possible.
Salut i lluita,

CCOO Universitats