CCOO lamenta les declaracions de la Consellera sobre el tancament d’aules a P3

El passat 3 de Març el Parlament de Catalunya va votar favorablement una moció sobre el sistema educatiu que recollia les demandes que la Federació d’Educació de CCOO portava més de tres mesos reivindicant, a través de la campanya “Cap  tancament a P3. Baixem les ràtios. No a la massificació de l’ESO”. 

La moció instava el Govern a reconsiderar el tancament de línies, a planificar-les de forma consensuada, a crear línies públiques de Secundària d’acord amb les necessitats i a baixar la ràtio d’alumnes per classe per al curs 2016-2017. També incorporava una de les principals demandes de CCOO, la de mantenir totes les línies educatives mentre duri el procés de preinscripció. 
Lamentablement, les recents declaracions de la Consellera anunciant els tancaments de les aules de P3, confirmen les pitjors previsions que CCOO denunciàvem i demostra que la Conselleria d’Ensenyament no està disposada a escoltar la veu del Parlament, i ignorarà les seves recomanacions. La notícia, després de conèixer que el partit majoritari està obertament en contra de retirar les subvencions públiques a les escoles que segreguen per sexe, dibuixa amb claredat el pitjor continuisme de la política a l’educació.
La Federació d’Educació de CCOO tampoc no estem disposats a abandonar aquesta lluita. Continuarem defensant el No tancament de les línies de P3 i la baixada de ràtios, perquè és l’opció més raonable i la millor per a la qualitat del sistema. Seguirem organitzant i mobilitzant la comunitat educativa, si fa falta, a la porta de cada escola, perquè tenim molt clar com volem l’educació i ja sabem que no és la que vol la Conselleria.