El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha declarat exempta de tributació la

prestació de maternitat que la Seguretat Social abona a les mares treballadores durant les 16 setmanes que dura el permís per naixement i, per tant, obliga a l’Agència Tributària a tornar les retencions per IRPF fetes durant aquest període.

Accedeix al document en pdf


Qui pot reclamar?
Totes les dones treballadores que hagin gaudit del permís de maternitat en els darrers 4 anys ja que l’Agència Tributària fixa en 4 anys el termini per revisar una declaració de renda.
Encara que la sentència no ho contempla explícitament es pot estendre la reclamació al permís de paternitat.
Amb caràcter immediat, la reclamació la poden interposar les persones que hagin gaudit del permís de maternitat o paternitat corresponent adscrites al règim general de la seguretat social. 
A CCOO estudiem les possibilitats que hi ha d’estendre aquest dret al col•lectiu de persones que l’hagin gaudit adscrites a una mutualitat, atesa la diferent regulació entre un i altre.
Quins passos s’han de seguir per reclamar?
En primer lloc s’ha de reclamar davant de l’Agència Tributària presentant una declaració de renda paral•lela de l’any on hem tributat pel permís de maternitat.
En cas de denegació d’aquesta via s’ha de presentar un recurs judicial. En aquest cas caldrà valorar el cost econòmic del recurs en relació amb la quantitat que es reclami.
Què has de fer per reclamar?
Posa’t en contacte amb CCOO a través del mail lmontes@ccoo.cat i sol•licita informació. Valorarem el teu cas i t’orientarem sobre els passos a seguir. 
image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies