La pressió sindical dóna els seus fruits 

Avui dimecres, 20 de gener, el Parlament de Catalunya ha aprovat una Resolució en relació al retorn dels drets econòmics i laborals dels treballadors i treballadores de la Generalitat, presentada conjuntament per tots els grups parlamentaris, per la qual:

  • Es garanteix el cobrament del que queda pendent de la paga de 2012 en els exercicis pressupostaris 2016 i 2017, i com a data màxima de percepció el 31 de març de 2018.
  • Deroga de forma gradual l’Acord de Govern per eliminar l’aplicació del descompte del 5% perquè es cobri la paga íntegra.
  • El Govern no aplicarà noves mesures per limitar el dret a percebre la paga extra del 2012.
  • Recupera els dies de permís i de vacances per antiguitat des del 2016.
  • Obliga a la Mesa General de la Funció Pública a establir un calendari de negociació per a la recuperació de les pagues del 2013 i 2014, així com de la resta de drets arrabassats el 2012.

Aquesta resolució demostra que la pressió dels i les representants sindicals dels empleats i empleades públics, és útil per defensar col·lectivament els drets laborals. Han estat mesos de tancades, concentracions i pressions a les diferents meses negociadores, que comencen a donar fruits.
CCOO i els altres sindicats presents a la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics (IAC i UGT), valorem aquesta resolució com un pas endavant en la recuperació dels nostres drets i demanem una reunió urgent de la Mesa General per desenvolupar i concretar la seva aplicació.
D’altra banda lamentem que el Govern anterior no hagués atès les nostres demandes i demanem a l’actual Govern un canvi d’actitud, en el fons i en les formes, per millorar les condicions econòmiques, laborals, professionals i socials del personal de la Generalitat i del seu sector públic.
La #LluitaAmbCCOO val la pena!
image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies