Resum Mesa Sectorial 5 de Maig 2016

Resum Mesa sectorial 5/5/2016 
Ahir dijous 5 de maig a la mesa sectorial , el Departament d’Ensenyament va presentar la resolució per la qual es publica la definició de la Competència digital docent de Catalunya. El Departament emmarca aquesta resolució dins del context de la LEC que defineix la necessitat de que els docents tinguin coneixements i dominin les eines tecnològiques. 
A CCOO Educació hem constatat que aquest document era una definició tècnica i que fins que no es traduís en unes implicacions a nivell de condicions laborals no podíem fer una valoració més concreta des del punt de vista sindical. Encara no està definit com s’adquireix , com s’acreditarà i qui avaluarà. Sí que hem qüestionat al Departament sobre la necessitat de definir un perfil de lloc de treball específic estructural si serà una competència exigida per a tot el professorat.
En el segon punt de l’ordre del dia, el Departament d’Ensenyament presenta la resolució que estableix les bases per a l’actualització i modificació de les dades dels aspirants que integren la borsa de treball de personal interí docent per al curs 2016-2017.
L’única novetat que presenta el document és la introducció dels nous perfils de llocs de treball. CCOO Educació vam reiterar la nostra disconformitat a aquest procediment. Els sindicats presents a la mesa hem fet la petició a l’Administració de la possibilitat que es computi serveis prestats per l’ordre de la borsa a tot el personal, docent o laboral amb atenció directa amb l’alumnat.
Les persones que no ho hagin fet amb anterioritat, hauran d’acreditar no haver estat condemnades per sentència ferma per algun delicte contra la llibertat sexual o tràfic d’éssers humans amb una declaració responsable i una autorització expressa de comprovar la veracitat de la declaració.
En el tercer punt de l’odre del dia el Departament presenta una sèrie d’iniciatives relatives al personal docent i a les plantilles dels centres públics per al curs 2016-2017.  
Considerades globalment, la part sindical va valorar que suposen un empitjorament de les condicions laborals perquè es vinculen a la retallada de drets ja adquirits. Així doncs les organitzacions sindicals presents a la mesa sectorial es van manifestar en desacord amb el contingut i les formes de la proposta presentada a la mesa sectorial, per les següents raons:

  1. Per la manca d’informació necessària i suficient per valorar adequadament la proposta.
  2. Per la manca de temps necessària perquè la part social pugui debatre i considerar la seva postura al respecte.
  3. No acceptarem iniciar una negociació en la qual es plantegi la possibilitat de realitzar retallades addicionals de drets laborals als treballadors i treballadores de l’Educació.
  4. No renunciem a negociar cap iniciativa que impliqui una millora pel col·lectiu 
Donada aquesta situació, i encara que l’Administració ha volgut aclarir aquestes propostes, ens emplacem a fer una altra mesa sectorial pel dimarts 10 de maig. 
En el torn obert de paraules CCOO Educació hem demanat per la concreció de les propostes de continuïtat després de la retirada del punt sobre els requisits de les mateixes. Finalment les propostes de continuïtat podran fer-se al personal interí (vacant) amb 4 mesos de permanència al centre.