Oposicions d’FP. Resum Mesa Sectorial 1 de juny 2016

Resum Mesa sectorial 1 de juny 2016
Avui a la mesa sectorial els representants de CCOO hem fet les següents valoracions respecte als punts presentats en l’ordre del dia: 
Resolució de plantilles: 
CCOO Educació hem manifestat la nostra disconformitat davant aquesta resolució que no contempla, en primer lloc, el retorn a l’horari lectiu anterior a les retallades (23 a primària, 18 a secundària). Tampoc no recull altres demandes com el retorn d’hores de coordinació, i assimila el sistema de definició de perfils de llocs de treball, el qual ha estat qüestionat i rebutjat per CCOO Educació i la resta de sindicats presents a la mesa. 
Hem exigit al Departament que inclogui com a modificació, respecte als criteris del curs anterior, la desaparició de l’augment de plantilles per cobrir les dues hores lectives de reducció que gaudien el curs passat els majors de 55 anys, i que aquest curs ja no podran gaudir. Aquestes modificacions respecte al curs anterior, fan referència a l’increment de les plantilles de les escoles i instituts que tenen la consideració de màxima complexitat, la millora del càlcul a les escoles que tenen consideració de recent posada en funcionament i increment en les dotacions als centres en el marc de l’escola inclusiva. Aquests increments de plantilla surten, bàsicament, de la retallada aplicada respecte a la supressió de la reducció de dues hores lectives dels majors de 55 anys que gaudient el curs passat.
CCOO Educació hem manifestat que ens hagués agradat poder haver realitzat les meses tècniques d’Fp que s’havien acordat en mesa sectorial, ja que aquesta resolució inclou temes que es podrien haver tractat en el marc d’aquestes reflexions prèvies.
Oposicions:
CCOO Educació hem manifestat, en primer lloc, que aquestes oposicions són totalment insuficients i que el sistema és bàsicament d’oposició (RDL 276/2007), on la fase de concurs queda limitada per l’ordenació un cop aconseguida la plaça.
També hem manifestat que les oposicions és una oportunitat de transformar el treball eventual i precari en fix, i que hem de garantir que els serveis prestats dels interins tinguin un pes important. Hem plantejat la possibilitat de pensar fórmules per donar estabilitat a aquest col·lectiu, ja que, de moment, l’oferta pública no tendeix a reduir el percentatge d’interins. Tot i així, des de CCOO Educació, creiem que el millor pla d’estabilitat és una oferta pública àmplia.
Així doncs l’oferta que presenta el Departament és de 300 places de Formació Professional i el procés selectiu està previst en el curs 2016-2017. Ens han emplaçat a la convocatòria d’una altra mesa per acabar de clarificar i definir la resolució un cop escoltades les aportacions dels diferents sindicats, per tant la proposta NO ESTÀ TANCADA
Resolució hores complementàries majors 55 anys:
CCOO Educació, juntament amb els altres sindicats, ens hem negat a fer cap consideració i aportació davant una resolució que suposa una nova retallada i un incompliment de l’acord del 2005, signat en solitari per CCOO Educació.