El Departament dóna l’esquena i es nega a negociar la recuperació dels drets arrabassats

Els sindicats representats a la Mesa Sectorial d’Ensenyament Públic volen manifestar públicament la seva indignació davant la manca de voluntat negociadora del Departament d’Ensenyament. Avui 23 de novembre, l’ordre del dia de la convocatòria de la Mesa Sectorial recollia, després de la insistència unitària de la part social, la negociació del retorn dels drets perduts des de 2010 i de la part dels pressupostos que afecten les condicions de treball dels docents.

Des del curs passat han exigit a l’Administració unitàriament un calendari de negociació de recuperació d’aquestes condicions:
  • Recuperació de l’horari lectiu: 18 hores a Secundària i 23 hores a Primària.
  • Les substitucions de tot el personal des del primer dia i des de l’1 de setembre.
  • La retirada del nou sistema de selecció de substitucions i la definició de perfils de llocs de treball.
  • La reducció de jornada lectiva dels majors de 55 anys i el cobrament del juliol per part del personal substitut.
  • Les condicions que permeten mantenir i millorar la qualitat dels centres educatius com, així mateix, la resta de condicions laborals dels professionals de l’educació anteriors a les retallades (hores de desdoblaments i coordinacions, baixada de ràtios, estabilitat del personal interí, horari fix de secundària i el retorn del primer estadi als 6 anys, paga extra 2013 i 2014, oferta pública d’ocupació).
Avui han emplaçat al Departament a concretar aquest calendari comprometent-se a incloure la totalitat dels drets perduts sense excloure la recuperació de l’horari lectiu, condició irrenunciable per iniciar un procés negociador.
La representació del Departament s’ha negat a negociar i concretar les partides pressupostàries que es destinaran a la recuperació d’aquests drets, drets reconeguts en diferents resolucions parlamentàries aprovades el passat curs. Per això  la part social ha decidit aixecar-se de la mesa i emplacen al Departament a una nova mesa sectorial el dilluns 28 de novembre per tal que donin resposta a les seves demandes. Entenen que el govern ha de negociar la inclusió de les diferents partides als pressupostos, abans que siguin presentats al Parlament de Catalunya, per això  els sindicats representants de la mesa sectorial de l’Ensenyament públic   decidiran les possibles mobilitzacions, sense excloure la vaga, per tal que els treballadors i treballadores de l’educació expressen el seu rebuig.