CCOO demanem al Govern la continuïtat de la negociació de les condicions de treball dels empleats públics

Dilluns, 21 de novembre de 2016 en la reunió de la Mesa General de la Funció Pública

CCOO i la resta de sindicats de la Mesa, hem demanat al Govern la continuïtat de la negociació de la part dels pressupostos que afecten les condicions de treball dels empleats públics

Després de només dues reunions de la Mesa General de la Funció Pública, el Govern vol donar per acabada la negociació de les partides que han de contenir els pressupostos de 2017 respecte a les condicions de treball dels empleats públics de la Generalitat de Catalunya.

La representació del Govern s’ha negat a concretar partides pressupostàries destinades a recuperar una part de les plantilles perdudes des de 2012, el Fons d’Acció Social, pagar el 100% en cas d’Incapacitat Laboral, pagar les indemnitzacions al personal interí que obliga la justícia europea, així com garantir el dret dels docents més grans de 55 anys a tenir dues hores menys setmanals de jornada lectiva o el dels treballadors i treballadores de l’ICS a tenir els mateixos drets per malaltia que la resta de treballadors públics. Davant d’això, els sindicats han emplaçat l’administració a realitzar una nova reunió de la Mesa el dia 28 de novembre .

La part social entén que el govern ha de negociar la inclusió de les diferents partides als pressupostos, abans que siguin presentats al Parlament de Catalunya.

Per aconseguir que les demandes destinades a recuperar les condicions de treball que tenien els empleats públics abans del 2012, un dret que reconeix una Resolució Parlamentària aprovada per unanimitat, els sindicats endegaran una campanya d’informació i mobilització dels treballadors i treballadores de la Generalitat de Catalunya.