Tramitació del cobrament del 4t i 5è estadi del personal interí. Valoració de CCOO

Amb data 3 d’agost de 2016 s’ha publicat l’ORDRE ENS/211/2016 de 27 de juliol de modificació de l’ordre ENS/330/2014, de 6 de novembre, del procediment de promoció docent per estadis. Aquesta ordre  reconeix el cobrament del quart i cinquè estadi al personal interí i estableix un termini de 3 mesos (fins al 3 de novembre de 2016) per a presentar la sol·licitud .  Aquesta millora es recollia en l’Acord GOV/70/2016 de 31 de maig. Davant la publicació de l’ordre CCOO volem fer les següents consideracions:
  • El cobrament dels estadis docents per al personal interí no es reconeix a cap Llei ni a cap Decret, és un dret que neix i es genera en l’Acord de la Mesa sectorial del personal docent no universitari, signat en solitari per CCOO, el 17 de Novembre de 2005.
  • En aquell primer acord es va reconèixer el cobrament del tres primers estadis i, conseqüents amb els termes del propi acord, que emplaçava a la comissió de seguiment per a la millora d’allò pactat, CCOO no hem deixat de reclamar la reobertura del pacte per incloure l’ampliació del 4rt i 5è estadi.
  • El passat desembre, davant la noticia de la sentència del Tribunal Constitucional de 5 de novembre de 2015, que, assumint la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, estableix que la condició d’interí o interina, per si mateixa, no pot impedir el cobrament dels sexennis o estadis, la Federació d’Educació de CCOO ja vam advertir que s’establien nous drets o garanties per al personal interí i que, en conseqüència, l’Administració no podia continuar defugint la negociació per tal d’incorporar-los de forma normalitzada en el marc de les relacions laborals del sector.
  • En conseqüència, l’establiment del cobrament del 4rt i 5è estadi respon a la regulació d’allò que ja s’ha establert com a dret i no és un “regal” fruit de cap voluntat política.
CCOO seguirem lluitant per millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores de l’educació i exigint el retorn d’allò que és nostre.
#LluitaAmbCCOO