El Parlament aprova evitar la supressió de P3 al Baix Llobregat


El Parlament aprova que no es tanquin línies de P3 al Baix Llobregat 
La Consellera D’Ensenyament tornarà a desobeir el Parlament de Catalunya?

El Parlament de Catalunya ha aprovat la proposta de resolució presentada per Catalunya Sí Que es Pot que insta al Govern de la Generalitat a no suprimir cap línia ni aula de P-3 als centres escolars públics de la comarca del Baix Llobregat pel curs 2016-2017, després que el Govern anunciés el tancament de fins a 21 grups de P-3 a causa de la baixada de la natalitat a la comarca. 
El text, presentat conjuntament per Catalunya Sí Que es Pot i el PSC, insta a l’executiu a “mantenir el pressupost” per millorar el sistema educatiu, així com a “no retallar les plantilles als centres escolars públics de la comarca”, un punt que ha suscitat unanimitat en la votació. El tancament de 21 grups plantejats inicialment pel govern suposaria, segons la proposta presentada, la pèrdua de 42 llocs de treball. 
El text també a insta “baixar la ràtio de les classes de P3”, un punt en el qual JxSí s’ha abstingut mentre la resta de grups hi han votat a favor, i a mantenir l’oferta actual de preinscripcions per al proper curs als centres públics del Baix Llobregat “per garantir que les famílies puguin triar entre els diferents models educatius existents”, un punt en el qual JxSí ha votat en contra. El seu vot també ha estat negatiu en el punt 1, que es referia explícitament a no suprimir cap línia ni cap aula de P3 al Baix Llobregat.
La portaveu del grup d’Entesa (ICV-EUiA-EPM) al consell comarcal del Baix Llobregat i regidora d’Educació de Sant Boi, Alba Martínez, ha assegurat que “estem molt satisfets amb l’aprovació de la nostra proposta, ja que tal com ha defensat a la comissió parlamentària la nostra diputada, Jéssica Albiach, el tancament de línies públiques afavoreix la concertada, disminueix la qualitat de l’educació pública i empitjora les condicions laborals dels treballadors públics”.
Per la seva banda, el també diputat de Catalunya Sí Que es Pot, Marc Vidal, ha defensat la necessitat de respectar el “sentir municipal” que s’ha expressat amb l’aprovació de mocions contràries al tancament de línies de P3 a molts municipis i que és el que pretenia defensar la moció, per tal de donar veu a totes les localitats baixllobregatines afectades, que no estaven essent escoltades per el Govern de la Generalitat.
Finalment, el regidor d’ICV a Cornellà i portaveu del grup d’Entesa a la Diputació de Barcelona, Arnau Funes, ha anunciat que Catalunya Sí Que es Pot ha registrat una proposició de llei per tal que no es tanqui cap línia pública mentre hi hagi escola concertada a la mateixa zona.