7 d’octubre. Jornada mundial pel treball digne. Impugnació de l’Acord de Govern.


7 d’octubre. Jornada mundial pel treball digne

TREBALL DIGNE I AMB DRETS 

La FECCOO anuncia la impugnació parcial de l’Acord de Govern 70/2016 que suposa una nova retallada de drets.

Accedeix al document en pdf

Aquests últims anys, els treballadors i treballadores de l’educació hem patit una greu retallada de drets que ha derivat en una precarització del nostre treball. La reducció de plantilla i pressupost amb un increment d’alumnat, s’ha traduït en una pèrdua de condicions laborals del conjunt dels docents i personal de suport educatiu que afecten de manera molt important en la salut dels treballadors i treballadores, tal com detectem en la nostra acció sindical. La degradació dels acords sindicals signats, la suspensió unilateral per part de l’administració de qualsevol acord que suposés un increment en matèria de retribució i/o millores de condicions de treball ha estat un atac indiscriminat als drets dels treballadors i treballadores i a la negociació col·lectiva.

El 2 de juny es publicava al DOGC l’Acord de Govern 70/2016 de mesures en matèria de personal docent depenent del Departament d’Ensenyament. Aquest acord suposava una nova retallada de drets pels docents majors de 55 anys i pel personal substitut. CCOO volem anunciar avui, dia del treball digne, que impugnarem parcialment aquest acord perquè la dignificació de la nostra feina entesa també com a factor indiscutible de qualitat educativa, no pot estar a mercè d’interessos econòmics i polítics. 
CCOO no acceptem cap MÉS pas enrere que suposi una pèrdua de drets dels treballadors i treballadores de l’educació. Volem el retorn del que és nostre.
Volem treball digne i amb drets!

https://goo.gl/photos/Sa9J4JU8NCKX7KUD9