Projecció del documental “La guerra civil en color” i tertúlia amb Manel Lucas, guionista del documental

Us convidem a la projecció del nou documental “España en dos trincheras. La Guerra Civil en color” (90′) i posterior tertúlia amb Manel Lucas, guionista del documental.

Dimarts, 13 de desembre de 2016


17.00 h.

  Seu CCOO. Via Laietana, 16. Barcelona  

Aforament limitat, cal inscripció prèvia.
Després d’un any i mig d’intens treball, arriba a les pantalles el llargmetratge documental “España en dos trincheras. La Guerra Civil en color”.
Aquest llargmetratge s’ha estrenat en sales de tot Espanya a finals d’octubre, i s’ha projectar a la Seminci – Setmana Internacional de Cinema de Valladolid. El festival portarà a terme una projecció extraordinària per commemorar el 80 aniversari de l’inici de la guerra.
“España en dos trincheras. La Guerra Civil en color” és una producció de Minoria Absoluta amb la participació de VEO Televisió – DMAX, amb la col·laboració de la Filmoteca Espanyola i amb l’ajuda del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Després de passar per sales de cinema, aquesta producció aterrarà al novembre al canal DMAX, que l’emetrà en format de minisèrie de tres entregues d’una hora de durada cadascuna.
El documental narra el conflicte bèl·lic des de la distància històrica del present i com mai abans s’havia fet: en color.
Amb l’esforç tècnic i creatiu d’un equip de més de 50 persones i utilitzant les últimes tècniques digitals, el material filmat entre 1936 i 1939 ha estat digitalitzat, restaurat i acolorit per apropar aquests documents excepcionals al gran públic i a les noves generacions d’espectadors.
“España en dos trincheras. La Guerra Civil en color” és una experiència audiovisual pionera al nostre país, i aporta una nova visió al drama de la Guerra Civil espanyola gràcies al rigor documental, al seu pols narratiu, a l’espectacularitat del color, a un nou so realista ja una banda sonora plena d’emoció.