La Federació d’Educació present a la Jornada “A Terrassa parlem de l’FP”

El passat dijous 8 de setembre, la Federació d’Educació de CCOO vam participar activament en la 14a Jornada FP Terrassa, on es va parlar dels nous reptes que han d’afrontar els centres de formació professional per adequar-se a les demandes i  noves necessitats de la societat. 

En aquesta jornada van intervenir diverses personalitats de l’administració, comunitat educativa i agents socials. Eduard Requena, responsable d’FP de la Federació d’Educació de CCOO Catalunya, va moderar la taula sobre l’atenció a la diversitat a la Formació professional integrada.
Després d’escoltar les intervencions, la conclusió a la qual vam arribar és que el canvi ja està en marxa (innovació educativa, centres de formació integrada, escola inclusiva, formació al llarg de la vida, etc.), ja són una realitat.

Però com afronten els docents aquests canvis?
Gràcies a la seva implicació i voluntarisme, formant-se pel seu compte, dedicant el seu temps lliure, assolint més càrrega de treball, etc. per arribar a aquests nous reptes. Fins quan?
Es va deixar palès per part dels participants de centres d’FP, que sense uns recursos econòmics i humans adequats, compromís i responsabilitat política, la formació professional no arribarà mai a l’objectiu marcat sobre èxit educatiu i millora de la inserció laboral. CCOO ho ve denunciant ja fa temps i  demanant al Govern  un nou Acord d’FP, que inclogui a tots als actors socials implicats tant de la comunitat educativa com del món laboral.