El Govern espanyol ha de millorar en la lluita contra el racisme, segons l’ONU

El passat 13 de maig, el Comitè per a l’Eliminació de la Discriminació Racial de les Nacions Unides, després d’examinar els informes presentats pel govern espanyol, va aprovar un conjunt d’observacions finals a aquests informes. En 15 d’aquestes observacions, el Comitè insta, recomana o invita el govern espanyol a que prengui mesures fermes destinades a superar una sèrie de deficiències en matèria de lluita contra el racisme. 

Pel que fa a l’Educació, la ONU insisteix en que:
  1. Preocupa que encara existeixin diferències significatives de qualitat de l’educació que afecten negativament a les minories. Tanmateix, preocupa també la persistència del fenòmen de les escoles “gueto” que concentren un gran nombre d’infants migrants i d’ètnia gitana.
  2. Recomana a l’Estat que insisteixi en els seus esforços per garantir la qualitat de l’educació de manera uniforme i equitativa, proporcionant els recursos necessaris per aquesta finalitat. També l’anima a que adopti polítiques educatives efectives que assegurin la distribució equitativa dels estudiants amb la finalitat de posar fi a les escoles “gueto”

Més informació aquí