L’oferta d’FP privada a les universitats segueix creixent amb el vist-i-plau d’Ensenyament

En la línea de la política privatitzadora del Departament dels darrers anys es segueixen concedint autoritzacions a universitats per a l’oferta de CFGS.

CCOO ja va denunciar fa dos anys que l’oferta de CFGS a Fundacions privades associades a Universitats posava en perill el model d’FP del Sistema Educatiu, l’oferta i equilibri actual, i el futur de molts professionals.

L’any 2014 CCOO es va adreçar en solitari a la Direcció General d’FP i Ensenyaments de Règim Especial per a demanar que aquesta oferta passés primer per la Mesa de negociació de personal docent no universitari.

En aquell moment va semblar que l’aposta privatitzadora per la via de Fundacions Universitàries quedava aturada, però recentment l’autorització per part del Departament d’Ensenyament per a impartir CFGS a distància en consorcis universitaris privats ha tornat a generar l’alarma.

L’oferta privada coincideix amb la de CFGS que molts centres públics han demanat a la Conselleria d’Ensenyament.
Precisament, turisme, hoteleria, restauració, aplicacions web, animacions 3D, comerç, marquèting o publicitat, entre d’altres, coincideixen amb l’oferta autoritzada a universitats privades que té més demanda perquè coincideix amb sectors emergents.

El Departament es reserva com a premi privatitzar aquesta oferta mentre denega als centres públics la seva autorització.


Davant de fets com aquest CCOO considera que s’ha de blindar l’FP pública per a evitar les polítiques actuals de manca d’inversió, pèrdua de drets laborals i increment d’autoritzacions a fundacions privades per a ofertar FP 
presencial o a distància.




Tal i com CCOO denuncia en solitari des de fa temps, no és cap garantia que la política privatitzadora del Govern s’aturi perquè el Sistema de formació i qualificació professionals, centre de gravetat de l’FP, sigui competència del Departament d’Ensenyament, com diu el Decret 2/2016, de 13 de gener.

CCOO demana màxima difusió
en el procés participatiu que ha de possibilitar un nou Acord d’FP que
reverteixi les retallades i dignifiqui la Formació Professional.

El darrer Acord d’FP
data de l’any 1999
(signat per CCOO, USTEC i UGT) i creiem oportú revitalitzar
el diàleg i treballar en profunditat les necessitats i realitats dels centres,
professorat i alumnat de la Formació Professional.

CCOO vol
recollir totes les propostes del professorat d’FP en una campanya participativa
que ens ha de conduir a un Nou Acord d’FP.




Denúncia de CCOO al març de 2014:
La Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Vic Oferiran el curs 2014-2015 Cicles Formatius de Grau Superior.

Més informació amb notícies relacionades:
Diaris: ARA, ABC
Centres: UAB, UVic, Jesuïtes, CETT