L’FP disposarà de Comissions Tècniques per a tractar temes d’afectació laboral.

Davant les peticions reiterades de CCOO, la Formació Professional disposarà de Comissions Tècniques específiques per a mantenir un diàleg obert amb el Departament d’Ensenyament.

Des de CCOO hem fet peticions reiterades de disposar del temps i l’espai necessari per tractar temes de Formació Professional, degut a la seva especificitat i als canvis normatius que s’han anat succeint i als que, com la Llei d’FQPC, estan a l’horitzó proper.
El darrer Acord d’FP data de l’any 1999 (signat per CCOO, USTEC i UGT) i creiem oportú revitalitzar el diàleg i treballar en profunditat les necessitats i realitats dels centres, professorat i alumnat de la Formació Professional.
Avui, 10 de febrer de 2016, s’ha aconseguit que arrel de la petició de CCOO de situar sobre la taula de negociació un recull de temes d’urgència, el Departament d’Ensenyament accedeixi a crear Comissions Tècniques Específiques per a tractar-los amb detall.
En les properes setmanes el Departament d’Ensenyament ens farà arribar una proposta de distribució de temes, així com per incloure’n d’altres que per a CCOO també són prioritats.
Per això CCOO vol recollir totes les propostes del PROFESSORAT d’FP en una campanya participativa que ens ha de conduir a un Nou Acord d’FP.
PARTICIPA I FES-NOS ARRIBAR LES TEVES APORTACIONS PER A UN NOU ACORD DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

 ENLLAÇ AL QÜESTIONARI   

Pel que a la formació pedagògica del professorat tècnic, CCOO i els altres sindicats hem insistit en la urgència d’una solució per part de l’administració. Ja vàrem presentar una sèrie de propostes en les darreres meses per mantenir els nomenaments dels docents afectats; el Departament tan sols ha comfirmat que les resolucions de baixes en les especialitats que precisen formació pedagògica seràn fermes en quant tothom estigui avisat oficialment i hagi exhaurit el termini d’al·legació. També s’ha compromès a anunciar el temps màxim que romandrà la gent que no cumpleix el requisit en la borsa amb el número congelat. 
Exigim una resposta el més aviat possible a les propostes presentades per a garantir el lloc de treball i el nomenament d’estiu als docents que cursen la formació. Hem insistit en que sigui un dels primers punts a debatre en les Comissions Tècniques.