CCOO realitza el curs de Disseny i impressió de peces en 3D

https://www.ccoo.cat/educacio/wp-content/uploads/sites/139/2022/07/birret-1.jpg La formació permanent del professorat s’ha realitzat en col·laboració amb l’Escola del Treball de Barcelona 

El passat mes de desembre va finalitzar la primera formació organitzada per CCOO en impressió 3D i subvencionada al 100%. El curs de 30 hores va ser impartit a l’Escola del Treball per Sergio Gómez González, docent del mateix centre i de l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona i van participar-hi 20 docents de diferents centres de Catalunya.

L’objectiu del curs era donar una visió introductòria de les tècniques d’impressió en 3D a nivell industrial i entendre els principis del modelat per deposició fosa (Fused Deposition Modeling, FDM) i aprendre el disseny bàsic de peces amb els programes SolidWorks,Repetier-Host, Netfabb i Slic3r.

Funcionament d’una impressora 3D , modelat per deposició fosa de plàstic :

Al finalitzar el curs els docents van adquirir els coneixements necessaris per dissenyar i editar models en 3D , definir les millors estratègies de disseny i impressió segons la geometria de la peça a imprimir, seleccionar el plàstic més adient, conèixer el funcionament dels dos tipus d’impressora que actualment disposa l’Escola del Treball, preparar el G-Code i imprimir la peça.

          
           Com a treball final els alumnes van dissenyar i imprimir un suport per a recolzar el telèfon mòbil o tablet.

Alguns dels suports per a telèfons mòbils i tablets imprimits en 3D:

        Moltes gràcies a totes i tots pels agraïments que hem rebut dels cursos realitzats, l’Elena de l’Escola del Treball ens envia aquesta foto del Big Ben, ara a imprimir-la 3D!