CCOO de Catalunya signa un conveni marc amb la Generalitat per facilitar l’avaluació i acreditació de les competències professionals dels treballadors i les treballadores

L’objectiu és millorar la qualificació professional de les persones treballadores per tal d’incrementar les seves oportunitats d’ocupació mitjançant l’obtenció d’una acreditació oficial

CCOO de Catalunya ha signat avui un conveni marc amb la Generalitat de Catalunya, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i del Departament d’Ensenyament, per facilitar l’avaluació i acreditació de l’experiència laboral i formació no formal de les persones treballadores, especialment aquelles amb necessitats de qualificació. Aquest acord regula la col·laboració que es durà a terme de cara a la signatura de futurs convenis específics que se’n puguin derivar, necessaris per al desenvolupament dels processos d’avaluació i acreditació de les competències professionals.


L’objectiu d’aquest acord és millorar l’ocupabilitat de les persones, atès que el fet de participar en un procediment d’avaluació i d’acreditació de competències els permetrà obtenir una acreditació oficial, que facilitarà convalidacions i/o exempcions parcials o totals de títols de formació professional i/o certificats de professionalitat. Aquest procediment consta d’una fase d’assessorament i una d’avaluació. La primera inclourà l’orientació professional necessària per al disseny d’itineraris. En la segona fase es realitzarà l’avaluació de les competències professionals.
Per a CCOO, la posada en marxa d’aquest conveni marc permetrà dur a terme les accions concretes que es derivin, mitjançant convenis específics que detallaran les qualificacions a avaluar així com els col·lectius de treballadors i treballadores a qui s’adreça el procediment.
Aquest conveni estarà en vigor fins al 31 de desembre del 2016, i serà prorrogable anualment fins al 2019.

Enlace permanente de imagen incrustada
Signatura del conveni per promoure l’acreditació de l’experiència laboral
Resum de premsa relacionada:
La Vanguardia